Data publicării:

Ce se întâmplă dacă se infectează un profesor? Rafila explică de ce NU se închide școala

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Prof. Alexandru Rafila a transmis că o școală n-ar trebui să se închidă la infectarea oricărui profesor, argumentând că barierele mecanice dintre copii și dascăli sunt suficient de puternice.

„Avem un profesor de geografie. Acest profesor de geografie predă în fiecare zi la cinci clase. Profesorul respectiv este diagnosticat cu noul coronavirus. Ce fac, închid toate cele cinci clase, închid școala? Care este conduita?

Deci, aici trebuie să fim puțin flexibili. Există un Ordin al ministrului Sănătății, dar acolo este o ambiguitate care trebuie clarificată. Prezintă patru scenarii și spune că trebuie făcută anchetă epidemiologică. Dacă eu, ca și profesor de geografie, stau la catedră. Distanța față de cel mai apropiat elev este de trei metri. Elevii au mască, eu am mască. Nu se poate să transmit boala, chiar dacă eu sunt bolnav.

Sigur că pentru copii este altceva, ei interacționează, se joacă, de aceea spun că lucrurile trebuie judecate încât să scad sau să elimin riscul când se poate. Trebuie să fac în așa fel încât să păstrez continuitatea procesului didactic în siguranță, dar nu aplicând măsuri excesive”, a transmis expertul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel