Ce se întâmplă dacă pui o lingură de lemn peste oala de pe foc. Truc genial!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Fotografie creată de RODNAE Productions, de la Pexels
Iată de ce e bine să pui o lingură de lemn peste oala de pe foc:

Cu siguranță te-ai întrebat, măcar o dată, ce faci greșit de mâncarea dă în foc, iar tu ajungi să petreci mai mult timp decât ți-ai dori curățând aragazul. Există un truc simplu, la îndemâna oricui, care te scapă de această problemă. Ai nevoie doar de o lingură de lemn!

Când pui la fiert ceva ce știi că ar putea da în foc, precum paste, lapte, etc., ia lingura de lemn și pune-o deasupra cratiței. Vei observa  că lichidul transformat în spumă nu va mai trece de marginea cratiței. 

Se întâmplă asta pentru că lemnul este un bun izolator. Lingura de lemn rămâne mai rece decât oala în care fierbi mâncarea, iar bulele formate deasupra se transformă rapid înapoi în lichid. Totodată, lemnul se îmbibă de apă. 

Ai grijă însă să înlocuiești lingura de lemn din când în când pentru că, în caz contrar, trucul nu va mai fi eficient, potrivit shtiu.ro.

VEZI ȘI: De ce să pui un șervețel umed în frigider și să torni bicarbonat de sodiu peste el

Te-ai confruntat vreodată cu un miros "suspect" în frigider? Găsirea sursei mirosului neplăcut este primul pas important, iar apoi, poți ține cont de un remediu simplu. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie decât de un șervețel umed și niște bicarbonat de sodiu. 

Un șervețel umed așezat în frigider, peste care s-a turnat puțin bicarbonat de sodiu, absoarbe cel mai bine mirosurile neplăcute. 

De asemenea, puteți păstra în frigider și congelator o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu. E necesar însă să o înlocuiți cel puțin la fiecare trei luni. Acest truc ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, conform Playtech.

VEZI ȘI: Cum scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor cu bicarbonat de sodiu

Înainte de a scăpa de mirosul neplăcut al prosoapelor, ar fi bine să vezi care este cauza. Poate există mucegai în mașina de spălat, poate că folosești prea mult detergent când le speli sau poate că lași prosoapele prea mult timp în mașină după ce programul de spălare s-a terminat. 

În primul caz, mirosul se poate impregna pe prosoape. Când folosești prea mult detergent, pentru că prosoapele se clătesc mai greu, vor rămâne urme de detergent, dar și de murdărie - ceea ce duce la dezvoltarea unor bacterii. 

Citește mai mult AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel