Ce se întâmplă dacă mănânci castraveţi în fiecare zi: au zeci de beneficii pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă mănânci castraveţi în fiecare zi - au zeci de beneficii pentru sănătate. Sursa - Pexels
Ce se întâmplă dacă mănânci castraveţi în fiecare zi - au zeci de beneficii pentru sănătate. Sursa - Pexels
Toată lumea știe că legumele sunt foarte utile organismului, conțin multe vitamine și minerale, care ne ajută să rămânem sănătoși. Nutriționiștii spun că legumele ar trebui să constituie jumătate din dieta zilnică a unei persoane. 

Castravetele este una dintre cele mai populare legume ale verii. Se găsește întotdeauna pe rafturile magazinelor și tarabele piețelor.  

Castraveții pot preveni dezvoltarea diabetului. Pentru a evita diabetul, ar trebui să monitorizați consumul alimentelor care accelerează producția de insulină. Ar trebui să limitați consumul acestor alimente.  Castravetele este unul dintre alimentele care eliberează lent insulină, fiind o legumă grozavă care crește încet zahărul. Consumarea castraveților poate preveni diabetul. 

Cum să răcești berea, vinul și alte băuturi fără frigider: este atât de simplu și rapid

Castraveții ajută la creșterea cantității de lichide. Dacă tot crezi că trebuie să bei 2 litri de apă, atunci uită de asta. Tot ce ai nevoie este o gustare de castraveți. Este posibil să fie nevoie să bei o sticlă de apă pe tot parcursul zilei, dar castravetele rămâne o metodă bună de hidratare.

Potrivit cercetărilor, un castravete conține  95% apă, ceea ce înseamnă că obții nu doar o gustare crocantă, ci și un aport suplimentar de lichide. Nutriționiștii susțin că această legumă contribuie la aportul zilnic de lichide și  mențin organismul hidratat.

Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii

Te ajută să slăbești -  Persoanele care doresc să slăbească, în primul rând, își ajustează dieta. O metodă bună de a o echilibra este să adăugați castraveți în meniu. Castraveții au un conținut scăzut de calorii: 10-16 calorii la 100 grame de produs, ceea ce înseamnă că hrana va avea o densitate energetică scăzută.

Există cercetări, care arată că există o legătură între consumul de alimente cu energie scăzută și pierderea în greutate. În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă și sunt extrem de sățioși, rămânând, în același timp, săraci în calorii, ceea ce îi face o gustare grozavă pentru cei care doresc să-și corecteze greutatea.

Amestecă un kiwi cu un iaurt și ulei de argan și aplică pe ten. Cea mai bună mască anti-îmbătrânire cu zero costuri

Ajută să evitați constipația - Dacă aveți probleme de constipație, puteți mânca castraveți. Conțin multă apă și fibre, care nu pot provoca constipație, ci, dimpotrivă, pot fi o excelentă măsură preventivă pentru aceasta. Semințele de castraveți, care sunt abundente în legume, ajută la prevenirea constipației.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

Castraveții pot provoca exces de gaze - În timp ce beneficiile consumului de castraveți sunt ameliorarea constipației, dezavantajul este excesul de gaze. Castraveții conțin cucurbitacină, care se găsește și în alte legume și fructe, cum ar fi dovleceii și pepenele verde. Cucurbitacina cauzează gustul amar al castraveților,  provoacă gaze și indigestie. Astfel de simptome neplăcute pot apărea dacă consumați prea mulți castraveți.

Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat: trucul ingenios al gospodinelor cu experiență

Castraveții pot preveni balonarea -  Castraveții au un conținut ridicat de apă, ceea ce este excelent pentru a vă menține hidratat. De asemenea, pot ajuta rapid la eliminarea retenției de lichide în exces din organism, ceea ce înseamnă că consumul de castraveți vă poate ajuta să evitați balonarea. 

Nutriționiștii consideră că aceste legume  sunt utile și pentru rezolvarea altor probleme cu stomacul, deoarece conținutul de fibre din compoziție afectează pozitiv sănătatea intestinelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel