Ce se întâmplă dacă apeşi tasta 5 la bancomat? Detaliul care te poate lăsa FĂRĂ BANI în cont
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Tasta 5 a bancomatului este singura care îți poate spune adevărul dacă dispozitivul electronic este real sau nu. Vezi care este detaliul care te poate lăsa fără banii de pe card instant.

În ultimii ani, au apărut o serie de metode menite să falsifice bancomatele. Pentru a nu ajunge victima infractorilor, utilizatorii de ATM trebuie să fie atenți la tasta 5 a acestuia. Dacă aceasta este originală şi nu a fost înlocuită sau nu face parte dintr-o faţadă improvizată, atunci prezintă o ușoară denivelare: Însă dacă tasta 5 este perfect netedă, atunci este falsă. Acesta este, practic detaliul care te face să deosebești un dispozitiv electronic adevărat de unul fals. În plus, înainte de a extrage numerar, cetățenii trebuie să tragă ușor de tastatura ATM-ului. Dacă aceasta se va desprinde, atunci bancomatul este unul fals.

Recomandările poliţiştilor pentru a nu fi înşelat:

– Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar! Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).

– Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales, nu spuneţi nimănui PIN-ul!

– Nu acceptaţi ca cineva să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul! Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

– Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.

– Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

– Un alt indiciu care poate spune dacă tastatura este falsă sau nu este este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel