Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Ce se întâmplă dacă amesteci laptele cu sucul unei lămâi: rezultatul este incredibil

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă amesteci laptele cu sucul unei lămâi, rezultatul este incredibil. Sursa foto: freepik.com
Ce se întâmplă dacă amesteci laptele cu sucul unei lămâi, rezultatul este incredibil. Sursa foto: freepik.com

Curiozitatea, care îi determină pe copii să învețe ceva nou, ne însoțește adesea în bucătărie.

Experimentarea este baza artei culinare. Dacă vei amesteca diferite ingrediente, precum laptele și lămâia, vei obține un rezultat incredibil.

La baza unui preparat bun găsim, adesea, combinații noi de ingrediente. Acesta este cazul  lactatelor. Italia produce cele mai multe dintre cele mai populare brânzeturi din lume. Pe primul loc se situează Parmigiano Reggiano, urmat de Grana Padano, Gorgonzola și Sardinian Pecorino.

Crochete cu brânză și mere pentru micul dejun. Nu te vei plictisi niciodată să le prepari

O brânză  proaspătă și moale este ricotta. La bază ei se află cheagul, adică separarea proteinelor din lapte. Pentru a pregăti ricotta, producătorii de brânză folosesc, de obicei, lapte de vacă sau de oaie și cheag, care este format din enzime de origine animală. În lipsa cheagului, o alternativă este lămâia.

Ce se întâmplă dacă amesteci lapte și lămâie? Încearcă acest proces

Pentru a pregăti acasă brânză ricotta, pune într-o cratiță 1 litru de lapte proaspăt integral pasteurizat. Stoarce o jumătate de lămâie și filtrează sucul. Când laptele începe să se încălzească și să se formeze spuma, adaugă zeama de lămâie.

Amestecă și așteaptă apariția cocoloașelor. În acest moment, stinge focul. Pune o sită peste un castron, apoi o cârpă curată și fără reziduuri de detergent.

Pune cașul format în sită. Lasă brânza obținută să se scurgă bine și apoi pune-o într-un borcan. Această ricotta poate fi păstrată în frigider 2 sau 3 zile. De asemenea, poți adăuga miere sau zahăr pentru un desert delicios. Dacă dorești, poți folosi ricotta pentru a asezona pastele.

Renunță la opt obiceiuri matinale dacă nu vrei să te îngrași

Ai văzut ce se întâmplă dacă amesteci lapte și lămâie? Tot ce-ți rămâne de făcut este să te bucuri de rezultat. În loc de zeamă de lămâie, poți folosi 20 ml de oțet de mere pentru fiecare litru de lapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel