Ce se întâmplă cu vremea. Ultimele informații din ANM: Temperaturi din ce în ce mai ridicate
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto pexels
Foto pexels
După o lună iunie cu vreme capricioasă, ultima săptămână a acesteia, care marchează trecerea spre luna iulie, se anunță cu vreme caldă și temperaturi de 30 de grade la amiază. 

Urmează temperaturi de 30 de grade

Alina Șerban, meteorolog ANM, a declarat, la Antena 3, că ”vara încearcă să-și intre în drepturi, prin temperaturi din ce în ce mai ridicate, însă, pentru această săptămână (20-26 iunie 2022), avem variații termice de la o zi la cealaltă, nu o putem caracteriza în mod deosebit a fi caniculară, ci mai degrabă călduroasă. Ce înseamnă acest lucru? Că la amiază vom avea temperaturi care vor atinge și vor depăși ușor 30 de grade cam în toate zonele de câmpie, în aproape toată săptămâna, probabil și cu niște vârfuri de 34-35 de grade în partea de vest sau de sud a teritoriului. Și pe parcursul zilei de astăzi așteptăm astfel de temperaturi, respectiv 30 și ușor peste 30 de grade, 31-32, în regiunile din vestul teritoriului, mâine, de asemenea.

Pentru marți, se anunță ploi

Marți, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina și apariția precipitațiilor dinspre vest, nord-vest, către est, sud-est. Este foarte probabil să avem fenomene specifice instabilității atmosferice, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care se pare că vor fi mai intense pe parcursul după-amiezii zilei de marți, după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte, în centrul și-n estul țării.

Canicula, blocată de aerul rece din nord

Valul de caniculă, prezent în sudul și centrul continentului european, va avea tendința de a se deplasa către estul, sud-estul continentului european, respectiv în zona țării noastre, însă va fi blocat de mase de aer mai rece venite din partea de nord a continentului european și temperaturile, în consecință, la nivelul țării noastre, nu vor avea vârfuri asemănătoare cu cele înregistrate în zilele anterioare în partea de sud-vest și centru a Europei, în zona Spaniei, a Portugaliei, a Franței, cu maxime de 40 și ușor peste 40 de grade. 

Vremea pe litoral

În zona litoralului, va fi o vreme o vreme bună, în general frumoasă în mare parte a săptămânii, cu temperaturi ce se vor situa, în marea lor majoritate, între 22 și 24-25 de grade, cu ușoare variații de la o zi la cealaltă. Foarte probabil să plouă marți, spre seară, nimic semnificativ. Apa mării va avea 22-23 de grade. Va bătea vântul din când în când, cel mai probabil marți.

Pe la mijlocul săptămânii, marți cel mai probabil, vântul va prezenta intensificări cam în toate regiunile, astfel încât temperaturile ridicate nu vor fi foarte mult resimțite”. 

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 20 iunie 2022 - 18 iulie 2022. 

ANM, vremea. Prognoza meteo 20 - 27 iunie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

ANM, vremea. Prognoza meteo 27 iunie - 4 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice și local în cele centrale, estice și la munte.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel