România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 02 oct, 21:28
Ce se întâmplă cu profesorii în Japonia e fabulos! N-ai să vezi așa ceva în România! video
Foto ilustrativ: Pixabay
Criticul literar Daniel Cristea-Enache a atras atenția, într-o emisiune marca DC News, vizavi de modul în care ar trebui să fie văzuți profesorii. 

La finalul unei emisiuni dedicate profesorilor, criticul literar Daniel Cristea-Enache a transmis un mesaj important.

„Profesorilor le spun și le repet că, sigur, nu există pădure fără uscături. Sunt și oameni care n-au ce căuta în această categorie, această breaslă minunată, dar profesorii sunt extraordinar de importanți și sper să apuc ziua în care importanța profesorilor va fi cu adevărat cunoscută, afirmată și respectată în România”, a spus Daniel Cristea-Enache. 

Imaginea profesorilor în Japonia

 

În continuare, criticul literar a dezvăluit că, în Japonia, profesorii nu se apleacă în fața împăratului. Acest lucru arată, de fapt, rolul pe care îl au profesorii în societate: ei sunt cei care „îi fac oameni pe toți”.

Cum e în Japonia, la protocolul curții împăratului. Oricine se întâlnește cu împăratul se apleacă în fața lui. Singurii care nu-și apleacă capul în fața împăratului sunt profesorii. Pentru că, spun japonezii și au dreptate, profesorii sunt cei care îi fac și pe împărați, cum îi fac oameni pe toți, din toate categoriile. 

Sper să apuc ziua în care importanța profesorilor să existe, iar noi, un fel de avangardiști, să schițăm ce ar trebui să se întâmple într-o societate normală, civilizată și evoluată”, a mai spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro