Ce se întâmplă cu PENSIILE. Momentul decisiv, anunțat de Violeta Alexandru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul Muncii a făcut anunțul pentru pensionari. 

Pensiile vor crește, aștept evaluarea încasărilor la buget pe care Ministerul Finanțelor are obligația să o facă. Sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre și pe situații generate de analiza bugetului, nu sunt adepta răspândirii de zvonuri, opinii, păreri.” a spus Violeta Alexandru, la ”România9”. 

Cu privire la creșterea pensiilor cu procentul de 40%, ministrul a răspuns că ”este o afirmație care ar genera multă emoție și nu sunt persoana care să-și exprime o părere, pentru că nu sunt un analist din afara sistemului guvernamental, sunt într-o funcție publică și am responsabilitatea să comunic informații clare. În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget, urmează să facă Ministerul Finanțelor, așa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget și vom avea un răspuns cu toții”. 

Întrebată dacă la final de pandemie vom avea o informație clară în acest sens, Violeta Alexandru a răspuns: ”Da, finalul de pandemie pe care nu vi-l pot prevedea eu în acest moment. Ministerul de Finanțe are obligația să facă această evaluare la șase luni. Să nu vă surprindă că punem accent pe măsurile active pentru a ajuta sectorul economic să revină în activitate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel