Ce se întâmplă cu IRCC și ROBOR în perioada următoare. Adrian Vasilescu (BNR), precizări pentru românii care au credite / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus cum vor evolua IRCC și ROBOR.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, a fost invitat la emisiunea „Totul despre bani“, la DC News, unde a spus ce se va întâmpla cu IRCC și ROBOR în perioada următoare:

„În decembrie 2022, ROBOR a fost 7,57, iar astăzi este 6,96. De atunci, RBOR-ul scade continuu, chiar dacă scade puțin. IRCC-ul crește, pentru că a fost 4,06 în decembrie 2022 și este 5,71 în prezent.

IRCC-ul crește pentru că este calculat pe baza rezultatelor din trimestrul 3 al anului 2022. De la 1 aprilie, când vom trece la un nou IRCC, el se va apropia foarte mult de ROBOR“, a spus Adrian Vasilescu.

„Eu nu estimez nimic, dar este posibil să se ajungă la egalitate, după care e posibil să se schimbe și IRCC-ul să fie mai mare decât ROBOR-ul. Asta e o probabilitate“, a mai precizat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Adrian Vasilescu arată două reușite ale BNR. ”A avut dreptate. Foarte puține țări au reușit asta”. Rolul politicii monetare - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel