Ce se întâmplă cu implanturile și protezele după moarte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
În zilele noastre, foarte multe persoane au apelat la intervenții chirurgicale pentru diverse probleme – cum ar fi implantarea silicoanelor și a altor tipuri de proteze, inclusiv stimulatoare cardiace. Dar ce se întâmplă cu toate acestea după ce “posesorii” lor mor?

Jurnaliștii de la BBC Mundo scriu că produsele sunt reciclate. O organizație de caritate din Nashville, Tennessee, se ocupă cu reciclarea implanturilor pentru țările în curs de actualizare.

Protezele vor fi reconstruite de medici recunoscuți la nivel mondial și după aceea vor fi folosite pentru noi pacienți. În categoria produselor reciclate mai puteți găsi – stimulatoare cardiace, implanturi mamare, implanturi dentare, implanturi de șold și lista poate continua. Trebuie spus că unele metale ajung să fie folosite chiar și pentru avioane sau automobile.

Tehnică utilizată pentru țările în curs de dezvoltare

Această tehnică nu este acceptată nici în Europa, nici în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, există o tendință în creștere de a recicla protezele după moartea pacienților în țările în curs de dezvoltare. Specialiștii spun că până acum nu s-au identificat riscuri de infecție sau alte probleme de sănătate după implantarea dispozitivelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel