Urmărește emisiunea live
Ce se întâmplă cu corpul nostru dacă nu dormim suficient. Nu te aşteptai la asta
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Specialiştii avertizează că atunci când dormim mai puţin, a doua zi avem tendinţa să mâncăm mai mult. Astfel că, un somn prost ne face să acumulăm kilograme în plus. 

Dormi mai puțin, arzi mai puține calorii

Un studiu de la Universitatea din Lübeck, din Germania, a arătat că o noapte de nesomn reduce brusc cheltuielile de energie. Arzi mai puține calorii 

Dormi mai puțin, mănânci mai mult

Un studiu a arătat că persoanele care dorm mai puțin de 5 ore în fiecare noapte consumă cu 385 mai multe calorii în ziua următoare (echivalentul a 4 felii și jumătate de pâine) decât după ce au dormit mai multe ore.

Alte efecte

Dormi mai puțin, îți dorești mai mult

Crește nivelul de ghrelin, hormonul legat de apetit. Ghrelinul ne crește pofta de mâncare, producția de grăsimi și, prin urmare, ne face să fim grași.

Scade nivelul de leptină, hormonul foamei. Noaptea, nivelurile de leptină rămân ridicate, așa că nu trebuie să mâncăm în timp ce dormim. Dacă nu dormi suficient, nivelul de leptină scade și mâncăm mai mult.

Dormi mai puțin, păstrezi mai multă grăsime 

Persoanele care urmează o dietă de slăbit, atunci când dorm mai mult, pierd mai multă grăsime decât atunci când dorm mai puțin, potrivit euroresidentes.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel