Data publicării:

Ce se întâmplă când mănânci dulciuri

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a explicat ce se întâmplă când mâncăm dulciuri.

"M-am gândit la acest topic în timp ce mâncăm un ecler cu cremă de fistic în aeroport, în drum spre târgul de Crăciun din Regensburg, în Germania. Și cred că prea des, mai ales în sfera publică, mesajele referitoare la mâncare sunt radicale. Multe din persoanele publice sau chiar vocile “profesioniste” din spațiul de nutriție promovează o optică mai curând vecină cu tulburările alimentare, decât cu echilibrul alimentar.

Pe scurt, dacă mănânci din când în când un desert mic pe care îl savurezi și de care te bucuri, nu se întâmplă nimic grav. Dacă ești într-o-un program de slăbire și mănânci ocazional câte un desert nu se întâmplă aproape nimic câtă vreme rămâi în deficit caloric. E posibil să îți fie un pic mai foame după, dar cam asta e tot, dacă nu ai probleme de sănătate.

Problemele apar când mâncatul de dulce depășește acest ritm ocazional și temperat de consum, mai ales dacă există probleme pre-existente de sănătate din sfera diabetului zaharat, a sindromului ovarelor polichistice sau a afecțiunilor autoimune. Altfel, o dietă personalizată poate acomoda lejer consumul de dulciuri ocazional pe o schemă de nutrienți cu aport moderat sau normal de glucide", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Cea mai mare greșeală din Postul Crăciunului. Mâncarea problematică pe care românii o prepară foarte des. Cori Grămescu: Nu se mai face ca pe vremea bunicii 

 De ce nu poți să slăbești. Cori Grămescu, observații dure: "Sunt obişnuiţi să fie graşi. Nu vreau să jignesc pe nimeni..." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel