Data publicării:

Ce se află în spatele infidelității multiple din cuplu. Psihologul Radu Leca, avertisment dur: Aveți impresia că puteți duce o relație, gândiți-vă de 1.000 de ori înainte

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @Drazen Zigic
FOTO: Freepik @Drazen Zigic
Psihologul Radu Leca a vorbit despre ceea ce se află în spatele infidelității multiple din cuplu.

Psihologul Radu Leca a vorbit despre ceea ce se află în spatele infidelității, dar și pericolele la care se expun persoanele care trec prin astfel de episoade, care în opinia sa sunt de ”validare”, însă cu impact, mai ales în cazul cuplurilor care au și copii.

”Validare este cuvântul de la care se pleacă în această emisiune. Din secunda în care alegi să te căsătorești, ai senzația, o perioadă lungă de timp că totalitatea lucrurilor pe care le faci în cuplu te reprezintă. Că omul de lângă tine reprezintă ceea ce trebuie, să este cel mai bun, cel mai frumos, cel mai erotic, cel mai deștept om de pe pământ.

După o perioadă lungă de timp, creierul se obișnuiește atât de tare cu acel om încât îl vizualizează drept frate, soră, membru al familiei, nu partener.

Și atunci, creierul se duce către o zonă denumită zonă de forare, de testare a solului. Solul reprezintă marile mase de oameni din jurul nostru.  Când te hotărăști să devii din nou activ, încep să se activeze oamenii care să își dorească să facă sex cu tine.

Este ca o activare simultană atât a lor, cât și a ta. Până în momentul în care tu să nu îți dorești să evoluezi pe această direcție, nu ai avut nicio problemă. Nu se uita nimeni la tine, nu primeai niciun apropo, nu existai. 

Când te-ai hotărât să reîncepi căutarea și cei din jurul tău au început să se activeze. Brusc primești complimente. (...) Privirea este cea care face diferența între partenerii posibil sexuali de o zi și cei de lungă durată. Care este oferta ta clară? O relație. Este evident că tu cauți o relație și atunci totul în jurul tău se schimbă. Oamenii încep să vină lângă tine într-un număr foarte mare, atrași feromonal de tine”, a declarat psihologul Radu Leca în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News TV și DC News, unde tema de discuție a fost psihologia relațiilor în paralel, cu impact atât supra femeilor, cât și a bărbaților.

Leca, avertisment dur: Gândiți-vă de 1.000 de ori înainte

Astfel, Radu Leca a punctat care sunt cele mai expuse la acest tip de relații, paralele, sunt femeile care deși se află într-o relație normală își doresc altceva.

”Cele mai mai probleme le au femeile care au copii, fiindcă se îndrăgostesc. Să le spunem oamenilor o poveste, nu știu cât este de frumoasă, dar este corectă. El și ea. Ea 37 de ani, el 35. Căsătoriți, cu copil. El se poartă cu ea, în regulă, nu o bate, nu o ceartă, nu îi este tată, îi este partener. (...) 

Ceva în universul ei, o face să fie atrasă de un om care o lovește, o scuipă, o înjură, o umilește. Totul de la un singur bărbat, iar ea spune: Mă simt femeie. Atracția este una foarte mare, uriașă. Și începe relația. 

Din cauza acestei relații ajunge la psiholog care îi spune: Stimată doamnă, aveți o problemăNu e în regulă. Nu crede că are o problemă și merge la un alt psiholog, care îi spune același lucru. Doamna, până la urmă, hotărăște să înceapă încă o relație, ca să vadă dacă asta caută în mod concret. Și începe o relație, cu o a treia persoană, diferită și de prima și de a doua. Un om potolit, liniștit, calm. Într-un puseu de extaz îi spune: Dacă nu mă lovești în pat, nu simt nimic. Dacă nu mă umilești în pat, eu nu simt nimic. Omul încearcă să facă ceea ce este rugat să facă, dar normal fiind nu reușește.

Evident că ea încheie relația cu el. Rămâne cu 1 și 2, 1 fiind soțul, o dată la două săptămâni, e ca și cum nu ar fi. Numărul 2 e prezent permanent, sexul e tulburător. La un moment dat, el (n.r. al doilea partener) pune punct relației. În momentul acela, ea înnebunește. Episod depresiv, medicamentație, internare. Ce s-a întâmplat este evident. Ea susține că a rămas fără dragostea vieții ei. Soțul nu știe de ce ea a intrat în depresie. (...) Când vă simțiți puternici și aveți impresia că puteți duce o relație, gândiți-vă de 1.000 de ori înainte.

Veți intra într-o relație care va genera un câmp de așteptări atât de mare, încât omul de acasă care va fi unul obișnuit, că de aia l-ați ales, va fi devastat de ceea ce va descoperi”, a mai spus Radu Leca.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel