Ce scriitor român va lua Premiul Nobel. „Arată o abordare cu o viziune nouă asupra literaturi”, susține Mihai Firică, președintele filialei Craiova, din cadrul Uniuni Scriitorilor din România/VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
foto DC News
foto DC News
Cine este scriitorul român care ar putea lua premiul Nobel?

Prezent în emisiunea De Ce Citim, scriitorul și jurnalistul Mihai Firică, președinte al filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, a vorbit despre scriitorul român eligibil pentru a lua Premiul Nobel, în viziunea sa. 

„Vorbind și de Premiul Nobel și de rolul scriitorului în societate, eu cred că literatura română nu este o literatură minoră și, mai devreme sau mai târziu, nu foarte târziu, România va primi, printr-un scriitor, și Premiul Nobel. Pot să pun chiar degetul, uite, e o provocare, s-a tot vorbit în ultimii ani, de foarte mulți ani, s-a și investit în Mircea Cărtărescu. Cred că dimensiunea aceasta intelectuală și criteriile pe care Academia Suedeză și cei care decernează Premiul Nobel cred că acele criterii i se potrivesc mult mai bine Anei Blandiana. Cred că este scriitorul nostru care, conform acelor criterii, arată și o abordare cu o viziune nouă asupra literaturii, dar și în rolul din societate și mă gândesc la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenței, de la Sighet și nu numai.”

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel