Ce șanse au Atletico, Real și Barcelona la titlul LaLiga. Toate calculele
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Titlul LaLiga este încă la îndemâna primelor trei echipe din clasamentul Spaniei, iar cursa este mai încinsă decât a fost vreodată.

Conform Marca, egalul FC Barcelonei pe teren propriu, sâmbătă, cu Atletico Madrid a fost urmat de egalul lui Real Madrid, tot acasă, cu Sevilla, duminică. Astfel, cele două echipe de pe locul doi și trei, Real Madrid și FC Barcelona, au pierdut șansa de a trece pe primul loc deținut în prezent de Atletico Madrid.

După cum spune antrenorul catalanilor, Ronald Koeman, nimic nu este imposibil deocamdată. „Rezultatul cu Atletico a fost unul drept. Totul este încă posibil”, transmisese acesta, după partidă. Cât de mare dreptate are și care sunt șansele echipei sale să câștige titlul?

FC Barcelona – cele mai mici șanse la titlu în acest sezon

                                       

Catalanii vor avea meciuri cu Levante, Celta Vigo și Eibar în ultimele trei etape ale acestei ediții de LaLiga. Cu 75 de puncte și rezultate negative atât cu Atletico Madrid, cât și cu Real Madrid, FC Barcelona trebuie să câștige neapărat cele trei partide pentru a avea un total de 84 de puncte. Pentru a avea șanse la titlu, Atletico Madrid ar trebui să piardă cel puțin o partidă, iar Real Madrid ar trebui să înregistreze cel puțin un rezultat de egalitate.

Real Madrid – șanse mai bune decât catalani

                                           

Real Madrid va înfrunta Granada, Athletic Bilbao și Villareal, cu siguranță cel mai dificil parcurs din cele trei echipe din vârful LaLiga. Granada a reușit să învingă FC Barcelona, Athletic Bilbao a eliminat Realul din Copa del Rey, iar Villareal este finalistă de Europa League. Pentru a câștiga titlul, galacticii au nevoie ca Atletico Madrid să facă un egal în ultimele trei partide și să câștige la rândul lor tot ce-a mai rămas din campionat.

Atletico Madrid – favorita la titlu

                             

Atletico Madrid și-a petrecut majoritatea sezonului în vârful clasamentului LaLiga, însă niște eșecuri recente au strâns lupta la titlu. Pentru a câștiga primul campionat din 2014 încoace, Atletico trebuie să câștige ultimele trei meciuri rămase, cu Real Sociedad, Osasuna și Valladolid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel