Ce șanse are România în următoarele meciuri din preliminariile pentru EURO 2024
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Echipa națională a României va disputa în luna iunie două partide importante în deplasare din campania de calificare la EURO 2024. "Tricolorii" lui Edi Iordănescu vor întâlni Kosovo, pe 16 iunie, și Elveția, trei zile mai târziu.  

După startul cu dreptul din campania de calificare, echipa noastră își propune să obțină cel puțin patru puncte în aceste două partide, care ar contribui semnificativ la îndeplinirea obiectivului: clasarea pe locul unu sau doi. România este pe locul 2 în Grupa I, cu 6 puncte, la egalitate cu Elveția, care are însă un golaveraj mai bun. Pe locul trei se află Kosovo, cu 2 puncte, Andorra și Israel au un singur punct, iar Belarus nu are niciunul.

Pentru România va fi primul meci pe care îl vom disputa împotriva Kosovo, însă se anunță un duel echilibrat, cel puțin conform cotelor de la pariuri fotbal. Echipa noastră are cota 2.68 să câștige, Kosovo are 2.64, iar egalul are cota 3.35. 1.50 este cota ca România să nu piardă acest meci. Bookmakerii anticipează un meci cu multe goluri, motiv pentru care cota pentru Peste 2.5 goluri este 1.72. În schimb, România e outsideră în confruntarea cu Elveția, în care are cota 6.20 să câștige, egalul are cota 4.20, iar succesul adversarilor noștri are 1.54.

România are trei absențe majore înaintea acestor partide

Echipa națională a României nu se va putea baza pe trei jucători în confruntările din luna iunie. Florin Tănase, Florin Niță și Răzvan Marin nu vor putea juca și nu au fost convocați deoarece s-au accidentat la echipele de club. De asemenea, Vlad Chiricheș are și el ceva probleme medicale, dar staff-ul echipei naționale speră să fie recuperat până pe 16 iunie, când se va disputa următorul meci din această campanie de calificare la EURO 2024.

Având în vedere absențele lui Niță și Răzvan Marin, sunt șanse mari să-i vedem titulari pe Ionuț Radu și Tudor Băluță, jucători care au avut evoluții foarte bune la echipele de club în ultima perioadă.

În plus, în lotul României va reveni Ianis Hagi, care recent a marcat primul gol după o pauză de mai bine de un an și a început să prindă din nou minute la Rangers. 

Programul celorlalte meciuri din preliminariile pentru EURO 2024

9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)

12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)

12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)

15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)

18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)

21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Se califică primele 2 clasate în fiecare din cele 10 grupe preliminare, urmând ca ultimele 3 locuri să fie decise în martie 2024, în urma play-off-ului Nations League.

România nu a mai jucat la un Campionat European din 2016

Ultima prezență a României la un Campionat European datează din 2016, când echipa noastră a fost eliminată încă în faza grupelor. Atunci, a pierdut pe final meciul de deschidere cu țara gazdă Franța, a remizat cu Elveția, scor 1-1, iar apoi a pierdut meciul decisiv cu Albania. Parcursul României de la EURO 2016 a fost considerat un eșec, astfel că echipa noastră își propune să se califice la EURO 2024, turneu final ce va fi organizat de Germania în vara anului următor, între 14 iunie și 14 iulie. Germania e singura echipă calificată deja din postura de țară gazdă.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel