Data publicării:

Ce să pui în găleată ca toate pardoselile să miroase frumos: un remediu ieftin, pe care îl poți prepara acasă 

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ce să pui în găleată ca toate pardoselile să miroase frumos - un remediu ieftin, pe care îl poți prepara acasă. Sursa - pixabay.com
Ce să pui în găleată ca toate pardoselile să miroase frumos - un remediu ieftin, pe care îl poți prepara acasă. Sursa - pixabay.com

Cu această metodă îți vei parfuma podelele pentru o lungă perioadă de tim p.

Faci curățenie în casă? În funcție de materialul din care este făcută podeaua, trebuie folosit un anumit produs pentru a evita deteriorarea acesteia.

Cu metoda pe care o propunem, vei parfuma podelele pentru o lungă perioadă de timp.

Iată toate remediile utile pentru a vă curăța și parfuma podelele.

Pune dopurile de plută într-un borcan cu alcool: vei economisi timp și bani 

Pardoselile din parchet pot fi tratate cu remedii casnice ieftine și eficiente. Amestecă 3 litri de apă cu 15 grame de bicarbonat de sodiu și adaugă puțin săpun de Marsilia, de preferat lichid. Ștergeți cu acest remediu podeaua, apoi ștergeți-le cu o cârpă curată și uscată.

Pentru marmură. Deoarece marmura este un material foarte delicat, poate fi tratată cu un remediu făcut din 3 litri de apă, 150 ml alcool denaturat, 15 ml de săpun lichid de Marsilia. Podeaua va fi strălucitoare și super parfumată.

 

Cum să parfumezi podelele

 

Dacă podeaua emană un miros urât, trebuie tratată cu un produs care-l înlăture.  

Săpunul de Marsilia este un remediu natural, perfect nu doar pentru spălarea rufelor, ci și pentru podele. Pe piață vei găsi și variante parfumate precum lavanda, lemongrass sau chiar nucă de cocos.

Uleiurile esențiale sunt perfecte pentru a oferi un parfum plăcut casei. Uleiurile esențiale pot fi adăugate direct în apa găleții pentru a spăla podelele. În acest sens sunt potrivite uleiurile de  ​​lavandă, lămâie și mușcată. Rezultatul va fi cu adevărat uimitor.

Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei

Folosit pe scară largă în bucătărie ca și condiment, oțetul de vin alb este perfect pentru dezinfectarea și parfumarea podelelor.

Cu puțin alcool denaturat și detergent pentru vase, poți crea un detergent natural pentru curățarea podelei.

ATENȚIE: nu folosiți oțet pe marmură sau pe podelele realizate dintr-un material strălucitor deoarece le-ar putea strica iremediabil.

 

BONUS. Petele galbene de calcar de pe instalațiile sanitare sunt încăpățânate? Câteva produse din bucătărie te scapă ușor de ele 

 

Care este cea mai bună soluție pentru a îndepărta petele galbene de calcar de pe instalații sanitare?

Instalațiile sanitare curate și strălucitoare sunt mândria oricărei gospodine. Dar pentru ca vasul de toaletă să arate îngrijit, trebuie să ai grijă constant de el. Pe lângă faptul că petele galbene și calcarul strică aspectul toaletei, ele provoacă, de asemenea, și un miros neplăcut.

 

Iată cum puteți scăpa de petele galbene de pe obiectele sanitare, folosind remedii populare. 

 

Mai întâi trebuie să înțelegeți motivele apariției unor astfel de pete. Cel mai adesea, petele apar din cauza apei dure de la robinet, a acidului uric, dar și a resturilor alimentare.

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Cel mai bine este să spălați toaleta în mod regulat, astfel încât placa să nu se acumuleze: cu cât este mai multă, cu atât este mai dificil să scăpați de ea.

Puteți preveni formarea îngălbenirii sau a calcarului instalând filtre de apă sau folosind tablete speciale de toaletă. 

Există un truc util pentru cei care doresc să își curețe rapid și eficient toaleta: închideți apa; goliți  rezervorul, aplicați un detergent de vase pe toată suprafața din interiorul rezervorului, lăsați să acționeze o oră. Apoi clătiți cu apă curată.

Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante: vor crește sănătoase și vor înflori non stop

 

Diferiți acizi dizolvă perfect orice depuneri, inclusiv calcarul și pietrele urinare. De asemenea, puteți folosi oțet sau acid citric: luați hârtie igienică, udați-o cu oțet și așezați-o pe cele mai murdare zone. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi clătiți cu apă.

De asemenea, puteți adăuga 2 plicuri de acid citric în rezervor și pe vasul de toaletă. Lăsați să acționeze 3-4 ore, apoi frecați energic cu o perie.

Gospodinele cu experiență spun acizii citric și acetic cele mai bune produse pentru curățarea instalațiilor sanitare.

Ce fac gospodinele franceze ca să scape de praf: trucul cu care uită săptămâni întregi de curățenie

 

O altă  opțiune este o combinație de oțet și sare sau oțet și bicarbonat. Trebuie să luați un pahar de oțet și să-l încălziți până la 40°C. Apoi dizolvați 1 linguriță de sare sau bicarbonat.

Aplicați amestecul rezultat pe suprafața instalației sanitare. Frecați soluția pe zonele foarte murdare cu o un burete. Închideți capacul toaletei și lăsați-l peste noapte, iar dimineața clătiți cu apă curată.

 

Cum să scapi de petele galbene din toaletă cu cola

 

Indiferent cum ar suna, dar băutura carbogazoasă populară îndepărtează perfect rugina și placa galbenă. Băutura conține acizi carbonic și fosforic, care oferă un efect de curățare excelent. Dacă doriți să utilizați această metodă, cumpărați 2 litri de cola și turnați băutura în vasul de toaletă.

Lăsați să acționeze 2-3 ore, apoi frecați energic instalațiile sanitare cu o perie și clătiți  cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel