Data publicării:

Ce să NU faci dacă te întâlneşti cu un urs pe munte. Ion Sănduloiu (Salvamont Argeş), sfaturi care-ţi pot salva viaţa

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Întâlnire cu URSUL la munte. Ion Sănduloiu EXPLICĂ ce NU trebuie să faci / Sursă foto: Pixbay
Întâlnire cu URSUL la munte. Ion Sănduloiu EXPLICĂ ce NU trebuie să faci / Sursă foto: Pixbay
Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, a vorbit despre întâlnirile cu ursul din zona montană.

Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, a vorbit despre ce nu trebuie să facă oamenii în cazul în care se întâlnesc cu ursul la munte:

„În primul rând, oamenii nu ar trebui să o ia la fugă. Sub nicio formă. Ursul aleargă extraordinar de repede, este mult mai rapid decât crede oricine, inclusiv în zone care pentru oameni sunt inaccesibile, de exemplu rugii de zmeură și desișurile. El are pielea foarte groasă și nu simte nimic. Poate să alerge cu 20-30 km/h acolo. Noi poate facem 1 kilometru pe zi într-un desiș.

Cel mai bine ar fi ca pe parcurs, din când în când, oamenii să stea de vorbă pentru a avertiza toate animalele sălbatice din zonă, iar ele se vor îndepărta, în general nu prea sunt probleme. Noi avem zeci de ani de mers pe munte și nu am pățit nimic. Evident că dacă nu procedezi așa cum trebuie, e posibil să ai neplăceri iar acestea pot fi mari“, a precizat Ion Sănduloiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel