Ce să facă românii pentru a fi facturați la consumul real și nu cel estimat / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ioana Krekan, ENEL Foto: Crișan Andreescu
Ioana Krekan, ENEL Foto: Crișan Andreescu
Ioana Krekan, Manager Activare și Facturare ENEL, a fost întrebată ce trebuie să facă românii pentru a fi facturați la consumul real și nu cel estimat.

„Este foarte important să transmitem indexul. Ne ajută să facturăm consumul real”,  a spus Ioana Krekan, Manager Activare și Facturare ENEL.

Ce se întâmplă, însă, dacă clientul nu trimite indexul? „Bineînțeles, vom emite facturi, doar că sunt anumite priorități în facturare pe care legislația ne obligă să le folosim. Prima e citirea efectuată de către operatorul de distribuție. A doua este indexul transmis de client. A treia e indexul de consum. Și ultima este estimatul din partea operatorului de distribuție. În cazul în care nu avem un index trimis de către client, vom factura estimatul din convenția agreată cu acesta sau cel primit de la operatorul de distribuție în fiecare lună”, a explicat managerul Ioana Krekan.

Ioana Krekan, Manager Activare și Facturare ENEL, explică modul de calcul al facturilor, la interviurile DCBusiness / DCNews

Citește și...

Aplicația MyEnel, utilă la primirea facturilor. Cum o utilizăm

Într-un alt interviu acordat DCNews, Ioana Krekan vorbise despre modalitățile pentru a primi facturile.

„Ca modalitate de transmitere a facturii către clienţii finali, avem două variante: fie electronic, fie prin poştă. Trăim în perioada digitalizării şi cu toții ne dorim să avem o factură în format electronic şi avem mai multe modalități prin care clientul poate opta. Cea mai simplă este aplicația My Enel. Avem acces la foarte multe informaţii, printre care şi factura. O vedem când se emite, o putem achita de acolo, sunt mult mai multe variante. Pe de altă parte, există şi un site dedicat - facturi.enel.ro - în care clientul poate introduce datele şi poate să obţină factura în format electronic. 

Din punct de vedere al modalităţilor de plată, avem destul de multe canale puse la dispoziţia clientului. Cea mai rapidă şi preferată a clienţilor noștri este cea din contul My Enel, pentru că selectezi direct factura şi apoi introduci detaliile cardului şi se achită valoarea facturii respective. Mai sunt şi alte metode de plată: transfer bancar sau prin terminalele de plată din marile lanţuri de magazine.

O altă metodă de plată preferată de clienţii noştri este direct debit-ul. Practic, acea retragere de sumă automată pentru factura de energie electrică şi multe altele pe care clienţii le au la dispoziţie. Cele mai importante sunt şi cele preferate de clienţi. Fie plata direct din contul My Enel, fie prin direct debit", explicase Ioana Krekan, manager activare și facturare Enel, la DCNews TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel