Ce s-ar fi întâmplat dacă Messi ar fi refuzat să poarte "bisht", mantia neagră cu care a fost îmbrăcat la Cupa Mondială: "Nu cred că cineva își permite"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce s-ar fi întâmplat dacă Messi ar fi refuzat să poarte "bisht", mantia neagră cu care a fost îmbrăcat la Cupa Mondială / Foto: Agerpres
Ce s-ar fi întâmplat dacă Messi ar fi refuzat să poarte "bisht", mantia neagră cu care a fost îmbrăcat la Cupa Mondială / Foto: Agerpres
Află în articol ce s-ar fi întâmplat dacă Messi ar fi refuzat să poarte "bisht", mantia neagră cu care a fost îmbrăcat la Cupa Mondială.

Mantia transparentă de culoare neagră, cunoscută drept "bisht", i-a fost oferită lui Messi la înmânarea trofeului de la Cupa Mondială, după victoria Argentinei în fața Franței în finala de duminică, chiar de emirul Qatarului. După acest moment, în spațiul public au apărut o mulțime de comentarii negative, iar oamenii au criticat faptul că fotbalistul a acceptat ca acea mantie neagră să-i fie pusă pe umeri.

Totuși, ce s-ar fi întâmplat dacă Lionel Messi ar fi refuzat să poarte "bisht"? Un antrenor român care a lucrat în Qatar a comentat controversele apărute după Campionatul Mondial. Ciprian Panait mărturisește că a rămas cu un gust amar după reacțiile din România.

"Am văzut la TVR niște colegi de-ai mei care au dat niște declarații în totală necunoștință de cauză. Dacă Messi nu își punea pe umeri acea mantie, era cel mai mare afront adus emirului Qatarului și se năștea un conflict diplomatic. Asta ca să rețină cei care au vorbit aseară la TVR 1 și au spus ce au spus", a spus Panait pentru Sport.ro.

VEZI ȘI: Ce este "bisht", mantia neagră cu care a fost îmbrăcat Lionel Messi la Cupa Mondială - Foto/Video

"Messi e la Paris Saint-Germain, da? Știți cine e patronul lui PSG?"

"Eu, după 6 ani în Arabia Saudită, vreau să vă spun că mantia aceea este purtată numai de clasa conducătoare, numai de oamenii foarte bogați, iar când o primești înseamnă că faci parte din familia lor, înseamnă că ești primit în cercul lor. E o mare formă de respect pe care ți-o oferă omul respectiv. Când emirul Qatarului îți oferă acest dar, nu cred că cineva își permite să nu primească, dar oamenii neștiutori... niște comentarii fantastice, e incredibil ce pot spune românii în necunoștință de cauză. Să știți de la mine: în Arabia Saudită, în Qatar și în toate țările din Golf, cea mai mare onoare pe care ți-o poate face cineva este să îți dea acel obiect vestimentar, care e specific numai familiilor regale.

Mai mult, merg mai departe cu raționamentul: Messi e la Paris Saint-Germain, da? Știți cine e patronul lui PSG? Familia regală, rețineți, nu Nasser Al-Khelaifi. Și nu cred că se pune problema vreodată ca cineva să comenteze. Eu am fost tare dezamăgit pentru că foștii noștri mari fotbaliști, care au comentat aseară la TVR 1, nu au înțeles că aia e o formă de respect și și-au permis să comenteze", a mai spus Ciprian Panait.

Ciprian Panait: Argentina a meritat să câștige

În plus, Ciprian Panait este de părere că Argentina a meritat să câștige trofeul Cupei Mondiale.

"Legat de meci, eu mă așteptam. Am spus că șansele vor fi egale și iată că au fost până la penalty-uri. Argentina a meritat să câștige mai mult decât Franța, au fost mai pragmatici, au știut să-și apropie rezultatul. M-a surprins un pic întârzierea cu care Scaloni a făcut niște schimbări, cel puțin cele două, cu Dybala și Lautaro Martinez, dar iată că le-a făcut la timp și a venit și rândul lor.

M-am pus și în pielea lui Deschamps și, dacă aș fi fost acolo, aș fi făcut acele două schimbări din prima repriză și mai devreme. Este unica modalitate a unui antrenor să trezească o echipă amorțită cum a fost Franța", a mai spus Panait.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel