Conferința Ciucă - Ciolacu, detalii tari din primul rând, cu imagini. Ce s-a întâmplat dincolo de ce am văzut la TV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Dincolo de declarațiile de presă comune Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă, au existat și reacțiile din primul rând ale liderilor centrali PNL - PSD.

Jurnalistul Val Vâlcu a trecut în revistă acțiunile politicienilor ”din primul rând”, liderii PSD și PNL, care au participat, de pe scaune, la anunțul comasării alegerilor, făcut, în conferință de presă, de președinții Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Cei doi au anunțat calendarul alegerilor pentru anul 2024, dar și liste comune pentru alegerile europarlamentare. 

Dar, dincolo de anunțurile despre alegeri, pe care DCNews le-a abordat pe larg în format live sau distinct (vezi în secțiunea Alegeri 2024), jurnalistul Val Vâlcu a remarcat mai multe momente semnificative din timpul conferinței, pe care le redăm în continuare: 

1. Paul Stănescu se uită după Gabriela Firea, înainte de începerea conferinței, având, lângă el, în primul rând, un scaun gol. Paul Stănescu este văzut drept un apropiat al Gabrielei Firea, un sfătuitor și omul politic care-i calculează și susține din umbră fiecare pas, de aici și greutatea gestului său. 

2. Pe scenă, cei doi lideri primesc apă plată din sticlă, nu din pahare, așa că se văd nevoiți să-și ascundă apa plată după steagurile din spate, ceea ce arată o conferință organizată pe fugă, fără prea multă organizare. 

3. Mihai Tudose a stat aproape toate conferința cu brațele încrucișate, într-o poziție de apărare, respingere, delimitare, față de vorbitori. În fața sa erau Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. 

Inquam Photos / Octav Ganea

4. În timp ce Nicolae Ciucă vorbește despre posibilitatea candidatului unic la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București, Gabriela Firea caută ”complicitatea” lui Rareș Bogdan, fiind filmați în timp ce vorbesc la ureche. De altfel, pe parcursul conferinței, au fost mai multe momente în care cei doi și-au vorbit la ureche. 

5. Ministrul Sorin Grindeanu este surprins în mai multe momente de agitație, în care râde, se foiește, ține mâna la gură, în special în timp ce vorbește Nicolae Ciucă.  

6. Declarația cu privire la deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare de către o doamnă, făcută de Marcel Ciolacu, se bate cap în cap cu imaginea liderilor PSD și PNL din sală. În primul rând sunt Gabriela Firea în centru și Cristina Trăilă într-un colț, fiind singure reprezentante de la conducerea partidelor, din primul rând, în ”marea” de bărbați. 

7. Paul Stănescu - probabil dintr-o coincidență - pleacă undeva, câteva minute. Cu el plecat, se adresează întrebarea despre APIA și demiterea directorului, funcționar public. Imediat după ce a terminat subiectul, s-a întors Paul Stănescu, al cărui fiu este implicat în afacerea cu stuf din Deltă. În presă, s-a scris că șeful APIA a fost demis pentru că ar fi refuzat plata subvențiilor pentru stuful din Deltă către firmele apropiate de liderul PSD Paul Stănescu. Marcel Ciolacu a întrebat ce treabă au ei cu demiterea unui funcționar public, numit într-o funcție, nu ales. 

8. Pe finalul conferinței, liderii căscau, se uitau la ceas, în telefon, semn că a durat prea mult declarația de presă, moment în care s-a și încheiat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel