Ce s-a întâmplat cu Celine Dione? Misterul dispariției celebrei celebrei interprete
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Facebook The Red Heads
Sursa foto Facebook The Red Heads
De săptămâni bune fanii celebrei cântărețe Céline Dion au fost privați de orice apariție publică a acestei. Starea de sănătate a lui Céline Dion rămâne încă un mister, deși diagnosticul a fost dezvăluit în urmă cu un an. 

Celebra cântăreață suferă de degenerescența musculară, o afecțiune care duce, inevitabil, la incapacitatea de deplasare. Artista și-a anulat concertele, a dispărut de pe rețelele sociale, ultima postare datând din 25 iunie. Presa franceză a dezvăluit, însă, câteva fotografii noi cu artista, la o galerie de artă.

Din cauza nemilosului diagnostic, cântăreața se află în convalescență de aproape un an, iar problemele de sănătate au obligat-o să amâne, pentru 2023, toate concertele din turneul ”Courage”, prevăzut în Europa anul acesta. Iar asta nu e tot.

Dar de aproximativ două luni Celine nu a mai dat nici un semn nici pe rețelele sociale, acolo unde obișnuia să fie foarte activă pentru cele peste 5 milioane de fani, numai pe Instagram.

Ediția franceză a revistei Cosmopolitan, citată de către Libertatea Pentru Femei,  a publicat o serie de fotografii recente cu Celine Dion. Imaginile sunt realizate de un fan și publicate pe Facebook, pe o pagină dedicată artistei. Potrivit sursei citate, imaginile sunt din luna mai și o înfățișează pe Celine Dion la lucru, decorând o statuie-elefant. Lucrarea, numită „Namaste”, face parte din instalația artistică „Elephant Parade”, expusă în prezent la Resorts World Las Vegas.

Celine Dion apare în toate pozele stând jos sau aplecată deasupra lucrării, poartă mască de protecție și este extrem de implicată în munca pe care o face. Deși sunt multe imagini în seria respectivă, în nici una dintre ele solista nu apare în picioare. Elefantul decorat atât de spectaculos a fost postat și pe pagina de Instagram a lui Celine Dion, în data de 10 iunie.

Ce este degenerescența musculară, boala de care suferă Celine Dion

Degenerescența musculară este o boală gentică ce poate apărea în orice moment al vieții sau la orice vârstă, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin slăbirea progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța, ducând astfel la absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare. Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com. Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Citește și:

Coco Chanel, un destin de poveste. A plecat din mânăstire și a schimbat lumea

Gabrielle Bonheur Chanel s-a născut la Saumur, în 19 august 1883, dintr-o familie foarte săracă (Henri-Albert era vânzător ambulant, Jeanne Devolle era croitoreasă). În urma morții premature a mamei sale, ea și cei patru frați ai săi sunt încredințați în grija bunicilor lor paterni care, umili și ei, decid să-și trimită nepoții la muncă iar pe nepoate la orfelinatul Aubazine, potrivit revistei Elle.

Aici Gabrielle a cunoscut rigoarea monahală a călugăriţelor şi austeritatea locului influenţându-i stilul viitor. La împlinirea vârstei majore, Chanel s-a mutat însă la Moulins pentru a urma un curs de croitorie și a începe să lucreze la Maison Grampayre pentru a-și plăti studiile, înainte de a-și deschide propriul mic atelier de croitorie.

Viața de noapte și Etienne de Balsan

Odată cu primii bani câștigați, Gabrielle Chanel începe să petreacă în cluburile locale performând ca și cântăreață de cabaret și încântând grupuri de ofițeri bogați, obișnuiți cu viața de noapte a orașului.

Printre aceștia, Chanel îl întâlnește pe Etienne de Balsan, un om foarte bogat și moștenitor al unei familii de industriași textili. Ulterior Chanel decide să se mute cu el la Royallieu. Femeia, însă, este unul dintre numeroșii oaspeți ai moșiei sale și - mai presus de toate - nu este însoțitoarea oficială a proprietarului: asta o obligă la o izolare, unica sa activitate fiind plimbările lungi.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel