Data actualizării:
Data publicării:

Ce riscă scriitorul din Deva care a fost reclamat de vecini că are prea multe cărți în apartament. Avocatul Bărbuceanu: Nu pot exclude 100%

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Dacă Asociația de Proprietari ar intenta vreo acțiune împotriva scriitorului care deține peste 15.000 de volume în propriul apartament - fapt care alimentează grijile celor care locuiesc în apartamentele alăturate - aceasta nu ar avea câștig de cauză. Avocatul Bogdan Bărbuceanu ne spune de ce.

Un istoric, publicist și scriitor din Deva - Daniel Iancu, povestește pe internet cum Asociația de Proprietari din blocul în care locuiește i-ar fi făcut o reclamație privind punerea în pericol a siguranței structurii imobilului din cauza miilor de cărți pe care le are.

Autorul - spune el - are peste 15.000 de volume din diverse materii, astfel că unii vecini s-ar fi speriat de cantitatea mare de cărți despre care consideră că reprezintă o presiune asupra structurii de rezistență a blocului.

Deși acest lucru este puțin probabil, unii internauți consideră că ar fi fost o mișcare de marketing, în timp ce alții dau crezare așa-zișilor vecini ai scriitorului.

Pentru că a atras atenția tuturor canalelor media, autorul a primit o sumedenie de comentarii din partea fanilor.

Am luat legătura și cu avocatul Bogdan Bărbuceanu pentru a afla dacă Asociația ar putea avea vreun temei juridic cu privire la cele întâmplate. Pe scurt, răspunsul este nu... în afară de cazul în care un judecător ar putea dispune efectuarea unei expertize.

„Știu că au formulat o plângere locatarii de acolo. Nici din perspectivă legală, nici penală și nici civilă, nu au un temei juridic, deci nu au cum să câștige sub nicio formă. Chestiunea că pune blocul în pericol e o glumă. Orice imobil este calculat în structura de rezistență astfel încât să reziste la greutăți mult mai mari decât dacă ar fi plin cu cărți. Deci nu se pune problema de așa ceva. Desigur, mergând și mai departe și observând atitudinea unor judecători, de regulă a celor mai tineri și fără experiență, nu pot exclude 100% ca un judecător să nu dispună măcar o expertiză înainte de a respinge acțiunea. Ar chema un expert în construcții, cred. 

Din lege știu că aceste imobile sunt construite astfel încât să reziste la greutăți mult mai mari. Știu de la un inginer structurist că, și dacă ar fi toate apartamentele pline cu apă complet, nu ar trebui să fie vreo problemă. 

În primul rând nu există temei juridic, iar în al doilea rând există oarecum acest risc de a se dispune o expertiză, deși nu-mi dau seama ce fel de expert ar fi chemat și cum ar aproxima acesta riscul acelor cărți.”, a spus Bogdan Bărbuceanu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel