Cum îl atacau băsiștii pe Geoană în 2009, după vizita la Moscova
"Vizita secretă" a lui Mircea Geoană la Moscova, din aprilie 2009, a fost semnalată de un cititor al unei publicații apropiată președintelui Traian Băescu, care s-a semnat "GRU". Deplasarea neoficială și informală a celui de-al doilea om în stat a indignat presa "băsistă", aceeași care acum evită în paginile sale megascandalul privind parafarea de către Ioana Băsescu a unor contracte prin care NIS Petrol, subsidiara sârbă a Gazprom, a achiziționat mai multe benzinării din România.
Întâlnirea ar fi fost aranjată de un anume Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic din România, după cum a scris HotNews.
Evenimentul Zilei adăuga că Golovin a fost colonel în trupele Spetnatz- GRU-serviciul de spionaj al armatei ruse și reprezintă în România interesele lui Oleg Deripaska şi Igor Ziuzin, doi oligarhi ruşi, parteneri ai evazionistului mondial Mark Rich.
HotNews a revenit atunci cu un material în care dezvăluia, citând surse, că Mircea Geoană a avut o întâlnire de două ore în care a discutat privatizarea Romgaz cu un consilier de-ai lui Putin, fapt contrazis de Mircea Geoană.
Traian Băsescu declarat, în noiembrie 2009, că Mircea Geoană "nu poţi fi vicepreşedintele CSAT şi să pleci la întâlniri organizate la Moscova fără măcar să-l informezi despre acest lucru pe preşedintele CSAT", scria Mediafax.
"Privată! Da, sigur, la fel cred şi eu, că s-a dus la băi!", a spus Traian Băsescu despre vizită.
Iulian Urban, pe atunci senator PDL, scria, în noiembrie 2009, pe blogul personal:
"Vicepresedintele CSAT, a doua persoana in statul roman s-a furisat la Moscova, in data de 27 aprilie a acestui an, tinand la sub-brat o mapa cu date realizata de MAE a Romaniei, pentru a se intalni cu niste cadre GRU si KGB asezate in functii politice la Kremlin. (…) Mircea Geoana trebuie sa dea un raspuns public si imediat cu privire la contactele sale via Moscova, cu privire la scopurile vizitei sale secrete la Kremlin si cu privire la relatia sa cu agentura GRU din Romania, prin care s-a realizat vizita sa in patria rusoilor care s-au infiltrat in politica si economia Romaniei".
Curios este că informațiile care au umplut atunci presa au dispărut în decursul anilor, singurele dovezi sunt materialele de pe agențiile de presă și de pe blogurile personale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News