Ce reguli trebuie să respecte cei care taie porcul înainte de Crăciun. Dacă sunt prinși, riscă amenzi uriașe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Se dau amenzi usturătoare celor care nu respectă regulile!

Odată cu creșterea semnificativă a numărului de cazuri de pestă porcină africană în acest an, autoritățile au lansat avertizări menite să atragă atenția celor care intenționează să sacrifice porcul în timpul sărbătorilor de iarnă. Mulți localnici preferă să facă asta în propria gospodărie, însă iată că sunt reguli de urmat chiar și aici, potrivit agro-tv.ro.

Ce reguli trebuie să respecte românii care taie porcul de Crăciun

Solicitarea urgentă a medicului veterinar: În cazul în care proprietarul constată modificări ale stării de sănătate a animalului, cum ar fi letargia, lipsa poftei de mâncare, decubit prelungit, apariția petelor roșii spre cianotice pe piele (în special în zona subabdominală și pe urechi), vomă/diaree cu sânge și alte modificări comportamentale, este obligatoriu să solicite imediat asistența medicului veterinar arondat.

Intervenția veterinară după sacrificare: După sacrificarea tradițională a porcului din gospodărie, în situația în care se constată modificări la organe și țesuturi, cum ar fi splina mărită în volum și de culoare vișinie, ficatul mărit cu puncte hemoragice, puncte hemoragice la nivelul rinichilor și acumulări de lichide în cavitatea abdominală și toracică, proprietarul trebuie să solicite urgent prezența medicului veterinar. În acest interval, toți cei care au luat parte la sacrificarea animalului trebuie să rămână în gospodărie până la sosirea medicului veterinar.

Examinarea cărnii și diagnosticul Trichinelozei: Proprietarul are obligația să solicite medicului veterinar examinarea cărnii, în special în vederea diagnosticului trichinelozei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel