Ce rămâne în urma izbucnirilor armate din Ucraina. Case dărâmate, școli închise, cratere cât jumătate de om
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Izbucnirile unor conflicte armate dintre armata ucraineană și separatiști lasă în urmă comunități dărâmate la propriu. 

Administrațiile ariilor afectate de conflict în Ucraina distribuie pe rețelele de socializare imagini cu urmările bombardamentelor din partea separatiștilor. În cele mai multe fotografii, pot fi văzute clădiri administrative găurite de posibile gloanțe, cratere în care ar putea încăpea un copil și case care stau să cadă. 

Ultimul anunț al Administraţiei Militaro-Civilă a Oraşului Popasna face referire la un bomardament care a avut loc în jurul orei 15. 

”21 februarie 2022 la 15:20 - sub bombardamentul formațiunilor bandelor ilegale, din nou, în Vrubívka. Case private deteriorate de-a lungul străzii Molodížna, M. Maslova și Pervomayska.

Pentru informații operaționale pe teritoriul satelor: 8 obuze au fost lansate în Vrubívka. În consecință, liniile de alimentare cu energie și gaze au fost avariate în așezare. Cel puțin două clădiri rezidențiale private au fost avariate”, au scris cei din administrația Popasnei

Casele civililor, sub ținta separatiștilor

O postare de joi, 17 februarie, administrația din Popasna a publicat o serie de imagini a caselor și clădirilor afectate de ultimele confruntări armate. 

”Astăzi, în jurul orei 09:30 dimineața a avut loc un bombardament provenit de pe marginea teritoriului ocupat temporar al așezării satului.

S-au înregistrat intrări directe (ale focoaselor - n.r.) în structurile gospodărești ale clădirilor rezidențiale, obloane sparte în casele private de pe stradă.

Este chinuitor! Linia electrică a fost și ea avariată, ceea ce a lăsat o parte a satului fără curent.

- Reprezentanți ai Administrației Militare și Civile a orașului Popasnyansky și reprezentanți ai misiunii umanitare de ajutorare a populației pașnice din zona de conflict militar pe baza organizației publice”, au scris aceștia pe Facebook. 

Regiunile separatiste își cer independența

Liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o "cooperare în materie de apărare", informează AFP citat de Agerpres. 

Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii "Republicii Populare Doneţk" şi "Republicii Populare Lugansk", Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel