Ce prevede decretul privind mobilizarea, semnat de Vladimir Putin. Vezi aici textul documentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Vezi în articol textul decretului. 

Pe 21 septembrie, președintele Vladimir Putin a anunțat că a semnat un decret "Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă".

Iată textul integral al decretului:"În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ "Cu privire la apărare", din 26 februarie 1997 nr. 31-F3 "Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă" și din 28 martie 1998 nr. 53- F3 "Cu privire la serviciul militar și serviciul militar", decid:

1. Să se anunțe mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Să se efectueze apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Stabiliți că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

4. Contractele de trecere a stagiului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de concediere a cadrelor militare din serviciul militar în temeiul stabilit prin prezentul decret.

5. Stabiliți în perioada de mobilizare parțială următoarele motive pentru concedierea din serviciul militar a personalului militar care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Rusiei Federaţie:

a) după vârstă - la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate - în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate;

c) în legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

6. Către Guvernul Federației Ruse:

a) să finanțeze activități de mobilizare parțială;

b) să ia măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și corpuri militare în perioada de mobilizare parțială.

7. Pentru uz oficial.

8. Cei mai înalți funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse asigură recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.

9. Oferiți cetățenilor Federației Ruse care lucrează în organizațiile complexului militar-industrial dreptul la amânarea de la recrutare pentru serviciul militar pentru mobilizare (pentru perioada de muncă în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a acestuia sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.

Prezentul decret intră în vigoare în ziua publicării sale oficiale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel