Data publicării:

Ce poți face cu un ou, două banane și o mână de făină. Două rețete absolut delicioase

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Mai ai prin casă doar un ou și două banane? Iată ce poți face cu ele!

Cu un ou, două banane și o cană de făină poți prepara clătite delicioase. Iată o rețetă simplă:

Clătite cu banane

Ai nevoie de:

un ou

două banane bine coapte

o cană de făină

opțional: 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de extract de vanilie

un praf de sare

unt sau ulei pentru prăjit.

Într-un bol mare pisează bananele cu o furculiță până obții un piure. Adaugă oul și amestecă bine până când se combină. Adaugă făina (și praful de copt, dacă folosești) și amestecă până când obții un aluat omogen. Dacă aluatul este prea gros poți adăuga puțin lapte sau apă pentru a-l subția.

Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și adaugă puțin unt sau ulei pentru a preveni lipirea clătitelor.

Toarnă câte o mică cantitate de aluat în tigaie pentru a forma clătitele. Coace aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii și bine făcute.

Servește clătitele cu topping-urile preferate, cum ar fi miere, sirop de arțar, fructe proaspete sau iaurt.

Aceste clătite cu banane sunt o opțiune simplă și delicioasă pentru micul dejun sau gustare.

Dacă mai ai un ou în plus atunci poți prepara un chec pufos  "de toată frumusețea".

Chec cu banane și ou

2 ouă

2-3 banane bine coapte

1/2 cană zahăr

1/4 cană unt topit sau ulei

1 linguriță esență de vanilie

1 și 1/2 căni făină

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță sare

opțional: nuci, ciocolată, stafide

Instrucțiuni:

Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge o tavă de chec cu unt sau ulei și tapetează cu făină sau folosește hârtie de copt.

Într-un bol mare pisează bananele cu o furculiță până obții un piure fin. Adaugă ouăle și amestecă bine. Adaugă zahărul, untul topit sau uleiul și esența de vanilie, apoi amestecă până la omogenizare.

Într-un alt bol amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate peste cel de ingrediente umede, amestecând ușor până când toate sunt încorporate. Nu amesteca excesiv pentru a evita o textură prea densă care nu e întotdeauna cea mai agreată.

Dacă dorești, poți adăuga nuci tocate, bucăți de ciocolată sau stafide în aluat și amestecă ușor pentru a le distribui uniform.

Toarnă aluatul în tava de chec pregătită și nivelează suprafața. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 60-70 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul checului iese curată.

Lasă checul să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Taie checul în felii și servește-l simplu sau cu un pic de unt.

De ce sunt atât de sănătoase bananele

Bananele oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Bananele conțin vitamina C, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi. Conțin și vitamina B6: Ajută la metabolizarea proteinelor și la producerea neurotransmițătorilor. Bananele sunt o sursă bună de fibre dietetice, care ajută la digestie și mențin sănătatea intestinului. Au și potasiu, un mineral esențial care ajută la menținerea echilibrului electrolitic și la funcționarea corespunzătoare a mușchilor și nervilor. Conținutul ridicat de potasiu din banane ajută la reglarea tensiunii arteriale și poate reduce riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel