Ce poți face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ce poti face cu pâinea mucegăită -  două metode care te ajută să economisești banii. Sursa - pixabay.com
Ce poti face cu pâinea mucegăită - două metode care te ajută să economisești banii. Sursa - pixabay.com
Dacă pâinea este depozitată incorect, mai devreme sau mai târziu, va mucegăi și trebuie aruncată.

Dar nu toată lumea știe ce să faci cu pâinea mucegăită. Iată câteva sfaturi practice.

1. Se pot face crutoane: Acest sfat este util dacă mucegaiul abia începe să apară pe coaja pâinii. Zona mucegăită se elimină și pâinea se taie cuburi. Acestea se pun într-o tavă și se dau în cuptor până devin aurii.

Crutoanele pot fi consumate în supe sau salate sau le puteți măcina în pesmet.

De asemenea, puteți prăji cubulețele de pâine într-o tigaie cu unt. Sunt delicioase.

 

Cum putem lipi o ceașcă de porțelan spartă fără lipici. Metoda originală

 

2. Îngrășământ pentru culturile de grădină. Dacă vorbim de pâine cu drojdie, atunci aceasta poate fi folosită ca îngrășământ pentru culturile de grădină.

Pentru asta aveți nevoie de: 

urzică tocată - 1 găleată;

zahăr sau dulceață - 2 kg;

drojdie - 1 lingură,

pâine - 5 kg.

 

Cum se prepară îngrășământul pentru culturile de grădină

 

Măcinați urzicile și pâinea și puneți-le într-un vas mare. Turnați deasupra apă caldă și adăugați zahărul și drojdia. Îngrășământul se ține 2 săptămâni la căldură. Nu uitați să amestecat periodic.

După ce timpul a expirat, ați obținut un excelent stimulent de creștere pentru dovleac, castraveți și roșii.

 

 

BONUS. Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante: vor crește sănătoase și vor înflori non stop

 

Plantele pot renaște cu bere. În acest articol vei afla cum se poate folosi berea ca îngrășământ pentru plantele din grădină.

Ideea de a folosi bere veche ca îngrășământ vegetal pare absurdă la început, dar are  multe beneficii. Dacă este folosită corect, berea are un efect pozitiv asupra plantelor. 

Tipul de planta nu contează: fie ca este de apartament, de pe balcon sau de grădină. Toate vor beneficia de nutrienții din bere.

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Orzul pe care îl conține berea oferă minerale precum potasiu, fosfor și magneziu. Acești nutrienți pot fi găsiți și în îngrășămintele convenționale pentru plante.

Potasiul și magneziul sunt printre principalii nutrienți de care au nevoie plantele. Potasiul este responsabil pentru reglarea echilibrului hidric al plantei și, de asemenea, pentru întărirea țesutului celular. Ambii nutrienți promovează creșterea lor luxuriantă.

 

Berea ca îngrășământ: cantitatea potrivită este esențială 

 

Folosirea berii vechi ca îngrășământ este o metodă grozavă dacă este folosită în cantitățile potrivite și nu mai mult de două ori pe lună.

Un punct important este că alcoolul acționează și ca o toxină celulară în plante. Deci, dacă le fertilizăm prea des și cu prea multă bere, plantele vor muri. Prin urmare, ar trebui să  fertilizăm plantele cu bere o dată sau de două ori pe lună. Desigur, berea fără alcool ar fi ideală.

Miros urât în casă? Cumpără două plante ieftine, cu un parfum încântător și problema va rămâne o amintire

 

Iată ce trebuie să faci: Amestecă un pahar de bere cu apă. Raportul dintre apă și bere ar trebui să fie în jur de 2:1, deci apa ar trebui să fie de două ori mai mult decât berea. Udă plantele cu acest amestec lângă rădăcini.

IMPORTANT:  berea trebuie lăsată deschisă peste noapte. Acest lucru permite ca acidul  carbonic să fie eliminat, deoarece această substanță dăunează plantelor.

Cu ajutorul berii ne protejăm și plantele de paraziți. Spălarea plantelor cu bere face frunzele strălucitoare și le protejează de afide, acarieni și agenți patogeni.

Plantele pot absorbi  nutrienții valoroși din bere și prin frunze, ceea ce le întărește și mai mult. Pentru a face acest lucru, turnați două linguri de bere într-un pahar cu apă. Înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți frunzele plantei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel