Ce poreclă avea Adrian Iovan printre piloți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Adrian Iovan
Adrian Iovan

Un fost coleg cu Adrian Iovan la Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie "Aurel Vlaicu" a vorbit despre începuturile carierei lor de piloți şi a dezvăluit ce porecle aveau.

Este vorba despre pilotul Marian Covache, cel care s-a întâlnit ultima dată cu Adrian Iovan sâmbătă, la Şcoala Superioară de Aviaţie. Cei doi au depănat amintiri, iar Adrian Iovan s-a plâns de faptul că statul i-a mutilat pensia şi trebuie să muncească mult pentru a se putea întreţine.

"Ciungu'" și "Mortu'"

Pilotul a dezvăluit și cum era poreclit Adrian Iovan.

"Am încercat să-l conving să se mai liniştească cu munca. A fost un om deosebit. Nici nu-mi vine să cred că nu mai este. Mulţi l-au blamat că s-a plâns de pensie, dar a avut tot dreptul să se zbată şi să atragă atenţia asupra acestei nedreptăţi. Pentru un aviator nu există sâmbătă, nu există duminică, nu există sărbători legale, iar familia cade pe planul doi. Este tragic ce se întâmplă şi prin câte trebuie să treacă un profesionist, cât trebuie să munceacă un aviator şi la pensie pentru a-şi câştiga existenţa. Am încercat să-l conving să se mai liniştească cu munca. Noi, pliloţii, avem toţi porecle. El era «Ciungu», eu eram «Mortu». Când ne întâlneam, mai şi glumeam, nu doar discutam despre probleme", a povestit Marian Covache, pentru ziarulring.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel