Ce pățea Steve Bonica când era doar un copil în România. Dezvăluirile românului care-și redobândește pașaportul țării natale, după 40 de ani: Eram numit capitalistul, trădătorul de țară
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Steve Bonica a mărturisit cum se făceau presiuni asupra sa încă de când era doar un copil, din cauză că familia sa avea alte viziuni. 

”Motivul pentru care verișorii mei au fugit a fost hărțuiala pe care au simțit-o și ei din cauza bunicului nostru, pastor protestant, care a refuzat, în repetate rânduri, să fie colaborator al securității. Atunci, refuzul lui, activitatea lui au avut efecte și asupra celorlalți membri ai familiei. Eu am simțit hărțuială încă din școala generală, din cauza bunicului și a rudelor din America. Eram numit capitalistul, americanul, trădătorul de țară” a mărturisit Steve Bonica, în interviul acordat ȘtiriDiaspora și DCNews. 

Citește și: EXCLUSIV  Povestea incredibilă a românului plecat în SUA cu toată familia, în 1984. România le-a luat cetățenia, casa și banii ca să-i lase să plece. ”Nu aparțineam niciunei țări”/ VIDEO

Când a fost lăsat să plece din țară, împreună cu familia sa, Steve Bonica a fost apatrid. Statul român i-a luat cetățenia și cam tot ce aveau în țară. A continuat să fie cetățean fără țară încă șase ani și jumătate. ”După mulți ani am reușit să-mi redobândesc și cetățenia română și obținerea primului pașaport românesc după 40 de ani” a spus românul. 

În momentul în care a părăsit România, se numea Ștefan Vasile Bonica. A renunțat la Vasile, din cauza asocierii cu rușii. În SUA, numele său a fost tradus din Ștefan în Steven. 

Citește și: EXCLUSIV  Steve Bonica, românul care s-a mutat în SUA după ce a rămas apatrid. De ce a renunțat la numele de Vasile: "L-am dezamăgit pe tatăl meu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel