Data publicării:

Ce parte din pui să nu mănânci niciodată. E otrăvitoare!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Această parte din pui e toxică şi nu ar trebui consumată!

Puiul e aproape indispensabil pe mesele românilor. Poate fi folosit în supe, tocăniţe, salate, chifteluţe sau gătit ca friptură ori garnitură în orice formă lângă leguminoase. Pe lângă faptul că e versatil în bucătărie şi poate face chiar şi din cei mai nepricepuţi la cratiţă bucătari de top, e şi accesibil ca preţ.

Puţini ştiu însă că sunt părți din carcasă dar şi anumite organe care conţin o mulțime de paraziți. Dar chiar şi gătit, puiul ne poate îmbolnăvi. Iată care sunt părţile dintr-un pui care ar putea să facă ravagii în organismul nostru, potrivit spuselor specialiştilor de la plantbasednews.com.

Plămânii

Plămânii sunt plini de bacterii. Chiar și după procesarea la temperaturi înalte, doar unele dintre ele, care sunt sensibile la temperaturi ridicate, pot fi eliminate. Există mulţi paraziţi rezistente la căldură care se acumulează în plămâni, şi nu doar în cazul puiului. Nici plămânii de porc nu sunt indicaţi a fi consumaţi. Cu toate acestea, plămânii de pui sunt folosiţi deseori în conservele cu mâncare pentru câini şi pisici iar asta nu pare să fie o problemă şi pentru animale. În cazul omului, odată ajunse în organism, aceste bacterii provoacă probleme de sănătate, de la disconfort abdominal până la vărsături, diaree şi stări de leşin. 

Târtiţa

Toată lumea știe că târtiţa este partea cea mai evitat atunci când gătim puiul. Cu toate acestea, mulţi o adoră şi o lasă în ciorbă pentru mai mult gust. Desigur, aceasta este plină de paraziți și bacterii. Dacă mâncați multe târtiţe de pui, puteți crea neplăceri organismului. Așadar, oricât de gustoasă ar fi această parte din pui, este mai bine să mănânci mai puțin din ea pentru sănătatea ta.

Capul

Cât puiul este încă în viaţă, acesta poate ingera unele substanțe nu foarte sănătoase care se vor acumula în zona capului. Dacă totuşi ţi se pare savuros şi mănânci ocazional un cap pui nu vei păţi nimic, dar dacă mâncați prea multe, aceste substanţe nocive din carne vor pătrunde în corpul dumneavoastră și vă vor da sănătatea peste cap.

În schimb, putem mânca fără griji oricare altă parte din pui cum ar fi pieptul, aripile, spatele şi pulpele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel