Ce oameni suntem?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Mircea Lucescu trebuie să plătească. În primul rând pentru că a decis să rămână de sărbători în România când putea să se ducă unde vedea cu ochii. Apoi pentru că și-a văzut de treabă, nu s-a băgat în scandaluri, nu și-a pus poalele în cap, nu și-a tras vreo două - trei amante, și-a crecut bine fiul. Nu în ultimul rând pentru că este un antrenor bun, pentru că a câștigat bani în mod cinstit, că nu furat și că și-a luat mașină bună.

Imediat după accident, le-am spus celor din jurul meu că vatmanul putea să evite impactul. De unde am știut? Trăiesc zi de zi în București, știu mentalitatea celor din trafic, și în special a vatmanilor și a șoferilor de autobuz, care sunt niște zei, și nu-ți iartă faptul că nu sesizezi aspectul.

În România, fiecare cetățean la locul lui de muncă este Dumnezeu pe pământ. Mergi la fisc, dacă ai ghinion poți să pleci și bătut. Mergi la bancă, la poștă, la lumină, la spital, la poliție– mare minune dacă nu pleci nervos. Oamenii ăștia nici nu mai știu să vorbească pe un ton normal. Doar răstit, că ei sunt stăpânii lumii în biroul lor, după tejgheauza lor, în cabina lor.

N-am fost martoră la accidentul lui Lucescu, dar am bănuiala că vatmanul putea să încetinească. Dar încet–încet, românii pierd un lucru esențial – umbra de umanitate cu care ne plăcea să ne lăudăm. Nu mai suntem umani, nu mai prețuim o viață, nu ne interesează dacă în salvarea care urlă în spatele nostru este o persoană a cărei viață depinde de câteva secunde. De asta, puțini se sinchisesc să se dea la o parte din calea ei. Ei și? Și ce dacă acolo e un om care nu mai are timp să aștepte în trafic? Să-i fie de bine!

Dar dacă acolo este mama, copilul, sora, fratele nostru? Atunci cum e?

Lucescu a încălcat o regulă de circulație, cum am facut-o mulți dintre cei care conducem în București. O să fie amendat pentru asta.

Dar faptul că a fost terfelit prin tot felul de articole pentru că a spus ce a văzut arată ce pericol ne pândește. Nu criza financiară ne va omorî, ci cea morală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel