Ce nu a zis Kovesi în declarația de presă de la DNA după revocare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
Astăzi am asistat la o scenă de telenovelă românească în care o șefă a unei instituții de control, cunoscută publicului pentru intransigență, a ieșit public să își ia la revedere, însoțită de colegi, cu o atitudine melodramatică, bâțăindu-se ușor descumpănită.

Codruța a avut un discurs care probabil că a smuls lacrimi și presei, dar mai ales procurorilor strânși ca la priveghi. "Liderul" spune la microfon că a lăsat o instituție puternică, dar în spate, auditoriul pare că a pierdut sensul vieții.

Nimic în vorbele Codruței Kovesi despre eșecurile suferite de DNA în dosare de maximă anvergură, în care judecătorii au dat achitare, sau pe care le-au clasat din motive de prescriere. Nimic despre faptul că unii procurori sunt atât de incompetenți, încât au apelat la ilegalități pentru a putea obține dovezi. Nimic despre ce e bine de făcut în DNA și despre ce nu a fost bine.

Mă așteptam să spună lucruri grave, importante, serioase, ca să pricep ce dimensiune are statul mafiot în România, mă aștepam ca declarațiile unui procuror șef care a condus DNA atâția ani să țină beaking-news –ul 24 de ore pe toate posturile, să încingă Internetul, să mobilizeze mental o țară către o schimbare radicală.  

Ce a primit publicul român? Codruța – procuroarea inimilor, lacrimi și jale, cu bocitoare, rude și popă. La final, aplauze ca la înmormântările marilor actori.

Un spectacol de prost gust pentru proștii emotivi din Românica și o lansare subtilă pentru un eventual candidat la președinție.

Apropos? Unde a plecat așa după discurs, că mai erau trei ore din program...    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel