Ce noroc au oamenii din Suceava cu Gh. Flutur. Dacă nu era el, unde îi duceau?
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Prefectura din Suceava a emis un comunicat, anunțând că jumătate din persoanele aflate într-un cămin de bătrâni și nouă din 25 de îngrijitori au fost depistați COVID-pozitiv. 

Un număr de 63 dintre cei 124 de bătrâni (corect vârstinci-n.red.) şi nouă dintre cei 25 de îngrijitori de la Centrul Social Creştin Bogdăneşti de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, dar şi şapte beneficiari de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Rădăuţi au fost depistaţi pozitiv la SARS-CoV-2, a informat, vineri Prefectura Suceava, potrivit Agerpres.

În loc să-și dea palme, după ce s-a constat acest dezastru, prefectul (sau persoana care a scris comunicatul) îi ridică statuie președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. 

”S-a constatat, de asemenea, că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râşca. În unitate nu sunt substanţe biocide pentru igienizarea suprafeţelor şi mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecţie. La verificarea în teren, mare parte din personal a fost surprins la lucru fără măşti”. 

După ce a constat retrospectiv ceea ce trebuia să verifice înainte de producerea contaminării, prefectul a convocat o ședință.

”În cadrul şedinţei, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat sprijinul DSP Suceava pentru a fi asigurate paturi disponibile în SJU Suceava (...). În urma şedinţei extraordinare a CJSU s-a dispus în regim de urgenţă internarea la SJU Suceava a celor 9 îngrijitori şi, respectiv, 63 de beneficiari, confirmaţi cu COVID-19, de la Bogdăneşti”.

Bun, dar dacă nu solicita dl Flutur? Nu îi interna fără solicitarea sa? Dacă nu se dispunea în regim de urgență, oamenii rămâneau pe stradă, ca dl Lăzărescu? A creat această decizie, așa cum Cuvântul a creat lumea, mai multe paturi în Spitalul Județean? 

Potivit prefecturii, se pare că da. Deci, mai spun odată ce noroc au oamenii din Suceava: îl au pe Flutur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel