Ce n-a zis niciun manelist după ce Petrică Cercel a murit de Covid-19 / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Petrică Cercel a murit
Petrică Cercel a murit
A murit Petrică Cercel, tatăl lui Ionuț Cercel, puștiul care acum vreo 15 ani făcea furori cu melodia „Made in Romania”.

Petrică Cercel avea în jur de 50 și ceva de ani, o vârstă tânără la care, dacă ești vaccinat împotriva coronavirusului, nu vei ajunge la ATI. Și nici nu vei muri. Manelistul nu avea boli terminale, nu avea comorbidități, doar că s-a infectat cu noul coronavirus. A fost intubat la un spital din Capitală, deși inițial a refuzat îngrijirile medicilor. Starea de sănătate a celebrului manelist era extrem de gravă și iată că, din nefericire, Petrică Cercel a murit.

Minodora, Nicolae Guță, Liviu Puștiu, Tzancă Uraganu, Costel Biju, Adi de la Vâlcea și alți maneliști au reacționat după moartea lui Petrică Cercel. Și-au exprimat condoleanțele și au spus că au pierdut un prieten drag. Dar niciunul dintre ei nu a zis: ” Bă, ce bine era dacă era vaccinat. Nu mai murea, după zile de suferință la ATI, din cauza coronavirusului!” În afară de un ”Dumnezeu să-l ierte!”, n-am auzit mai nimic. 

Înainte să moară, maneliștii postau mesaje de genul: ”Să ne rugăm la Dumnezeu pentru el!” Adi de la Vâlcea scria: ”Viața lui depinde doar de bunul Dumnezeu haideți să ne rugăm cu toții pentru el, este un om extraordinar de bun, cu cât ne rugăm mai mulți, cu atât Domnul ne va auzi”.

Ce-a făcut Dumnezeu nu știu, probabil avea treburi mai importante, dar până una alta avem vaccinul, vaccinul ăla care zace pe toate gardurile. Ieși să te plimbi și te împiedici de o caravană de vaccinare. Dar nu, dacii liberi nu se vaccinează, doar se roagă la Dumnezeu să-i salveze după ce le ajung rudele și prietenii pe la ATI. 

Știți bancul cu Dumnezeu? Îmi place să-l zic când mai moare câte cineva de Covid-19:

”Un sat din Moldova este inundat de ape. Un om se urcă pe acoperișul casei pentru a scăpa de apă. După 30 de minute, apa s-a făcut de doi metri. Văzându-l, echipele de salvare trimit o barcă pentru a-l salva.


-Domnule, săriți în barcă repede!

-Nu! Nu o să pățesc nimic, mă apară Dumnezeu.


După încă 30 minute, apa are doi metri și jumătate, iar salvatorii trimit un elicopter.


-Domnule, urcați-vă în elicopter! Dacă nu, o să vă înecați!


-Nu! Rămân aici, mă apară Dumnezeu.


Peste cinci minute, omul este luat de ape. Acesta ajunge în Rai și se întâlnește cu Dumnezeu.


-Doamne, de ce m-ai lăsat? Eu care toată ziua merg la biserică și țin post...


-Măi, omule, știu că ești credincios, dar cum nu te-am ajutat? Ți-am trimis barcă, elicopter. Ce mai voiai?”

Cam așa este și cu coronavirusul. Avem săpun, mască, vaccin, medici adevărați și noi tot pe Dumnezeu îl așteptăm să ne salveze când, de fapt, El săracu' tot ne trimite mijloace de protecție... Știu, într-o țară adevărată, sintagma ”medici adevărați” e pleonasm, dar trăim în România unde Adina Alberts a angajat un medic fals. Știți cazul cu medicul fals Matteo Politi, italianul cu opt clase... 

Iar dacă nu vă este aminte de bancuri, să păstrăm registrul despre Dumnezeu și vă spun ce a zis recent un preot de la o biserică din București în contextul pandemiei:

”Dumnezeu nu face partea noastră. Dumnezeu face doar partea Lui. Avem și noi o parte mică de făcut. De exemplu, trebuie să ne spălăm pe mâini, să purtăm masca de protecție. Sunt lucruri banale, lucruri obișnuite deja. Noi trebuie să facem aceste lucruri și să-L rugăm pe Dumnezeu să facă și partea Lui. Să se ocupe de cele nevăzute și să facă să dispară cât mai repede dintre noi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel