Putin a lucrat ca taximetrist la negru în anii 90. După ce este nostalgic ”țarul” de la Kremlin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Vladimir Putin a dezvăluit faptul că în 1990 avea un job cât se poate de normal, pentru a putea acoperi cheltuielile zilnice. 

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre regretul său pentru căderea Uniunii Sovietice în 1991, dezvăluind că a trebuit să lucreze ca șofer de taxi pentru a-și suplimenta veniturile, relatează BBC. Problemele economice declanșate de colapsul URSS i-au forțat pe mulți ruși să caute noi modalități de a câștiga bani.

Remarcile ar putea alimenta speculațiile cu privire la intențiile sale față de Ucraina, o fostă republică sovietică. Rusia a adunat peste 90.000 de soldați la granița cu Ucraina și există temeri că plănuiește o invazie. Rusia neagă acest lucru, acuzând Ucraina de provocare și căutând garanții împotriva expansiunii NATO spre est. Comentariile lui Putin provin dintr-un film documentar intitulat "Rusia, ultima istorie", relatează Mediafax. 

Colapsul Rusiei și jobul lui Putin

„A fost o dezintegrare a Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, a spus Putin, adăugând că în Occident se credea că dezintegrarea continuată a Rusiei este doar o chestiune de timp. Este bine cunoscut faptul că Putin vede prăbușirea ca pe o tragedie, dar remarcile sale despre dificultățile sale personale din acel moment sunt noi.

„Uneori trebuia să câștig bani în plus. Vreau să spun, să câștigi bani în plus cu mașina, ca șofer privat. E neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar din păcate așa a fost”, a mai spus acesta. 

La acea vreme, taxiurile erau o raritate în Rusia, iar multe persoane private ofereau călătorii străinilor pentru a face un ban în plus. Unii au folosit chiar vehicule de lucru, cum ar fi ambulanțele, pe post de taxiuri. 

Putin este cunoscut în calitatea sa de fost agent al serviciului de securitate sovietic, KGB. Cu toate acestea, la începutul anilor 1990, a lucrat în biroul primarului din Sankt Petersburg, Anatoly Sobchak. El susține că a demisionat din KGB după lovitura de stat din august 1991 împotriva președintelui sovietic Mihail Gorbaciov, care a dus la destrămarea URSS.

Putin transmite condoleanțe

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis duminică sincere condoleanţe omologului său american, Joe Biden, după tornadele care au cauzat moartea a cel puţin 83 de persoane în Statele Unite, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, relatează Agerpres, citând  AFP.

„În Rusia, împărtăşim durerea celor care i-au pierdut pe cei dragi (...). Sperăm că răniţii îşi vor reveni şi consecinţele dezastrului vor fi depăşite”, a afirmat preşedintele rus Putin într-o telegramă către omologul său american Biden.

Cel puţin 83 de morţi, sute de case complet distruse şi mormane uriaşe de moloz reprezintă bilanţul provizoriu din noaptea de sâmbătă spre duminică în Statele Unite după trecerea prin centrul şi sudul ţării a unei serii de tornade de o violenţă neaşteptată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel