Ce membri PNL pot deveni miniștri după alegeri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu dece
antonescu dece

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Iași, că atât Relu Fenechiu, cât și Varujan Vosganian, vor face parte din viitorul Cabinet Ponta, dacă USL va câștiga majoritatea la alegerile parlamentare din nouă decembrie.

”În România, iarăşi o asemănare cu Franţa, există cultura de a te adresa fie şi neoficial, dar şi oficial, cuiva care a deţinut o funcţie importantă şi nu o mai deţine, cu titulatura ca şi cum ar fi activă, cu alte cuvinte, nu spui dl fost preşedinte sau domnule fost prim - ministru şi li se spune în continuare, dl preşedinte Iliescu, dl prim- ministru Tăriceanu, când te adresezi. Poate ar trebui să facem şi exerciţiul invers, adică de anticipaţie, de aceea m-am adresat dnului Fenechiu cu ministru,” declară Crin Antonescu.

El a precizat că în calitatea sa de președinte al PNL, poate propune ca cei doi liberali să facă parte din viitorul Executiv.

Co-președintele USL nu a vrut să dezvăluie la conducerea căror ministere ar putea fi numiți Relu Fenechiu și Varujan Vosganian, cerându-le jurnaliștilor să facă un exercițiu de imaginație. ”Eu am vorbit foarte serios şi sigur, cu precizarea că nu sunt singurul care decide în această chestiune. Eu, ca preşedinte al PNL, am determinarea de a propune în forurile partidului, partenerilor noştri, primului ministru, sigur noi construim toate aceste lucruri împreună, dar socotesc că dl Fenechiu şi dl Vosganian pot fi doi miniştri foarte buni. Despre portofolii nu o sa discutăm pentru că asta este o chiar o construcţie comună, nu am să vorbesc eu înainte despre structură pe care o va avea noul Guvern, nu am să vorbesc eu înaintea primului ministru pentru că nu este normal. Faceţi şi dvs un efort de imaginaţie să vă gândiţi unde,” spune Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel