Data publicării:
Ce medicamente trebuie luate după infarct
Tratamentul după infarct este complex și adaptat fiecărui pacient. Medicul Răzvan Radu, cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu arată care sunt medicamentele ce trebuie luate în primele șase luni după infarct.
"Există mai multe tipuri de infarct. Trebuie făcută această diferențiere. Există infarctul care se produce printr-o nepotrivire între cererea inimii pentru oxigen și nutrienți și aport. Când unele vase sunt mai îngustate și inima nu primește suficient oxigen, se produce o necroză difuză, acesta fiind un tip de infarct. Alt tip este infarctul cu blocarea completă a unei artere. În acest caz, se poateaceastă arteră și pune un stent. Pacientul care a beneficiat de stentare trebuie să ia două antiagregante plachetare minimum șase luni. Aspirina este obligatorie.
Altă clasă de medicamente administrată este cea a statinelor. Este dovedit că un astfel de medicament crește supraviețuirea și stabilizează plăcile de aterom în infarctul miocardic acut. De asemenea, este obligatorie administrarea unui inhibitor al enzimei de conversie, care va întrâzia o remodelare negativă a inimii, apariția fenomenelor de insuficiență cardiacă, va controla valoarea tensiunii și va asigura protecția vaselor de sânge", a explicat medicul. Betablocantele sunt medicamente care scad nivelul de muncă al inimii şi se administreayă post-infarct.
"În funcție de valoarea fracției de ejecție, adică cât de bine sau de prost se contractă inima, se pot da și antialdosteronice care împiedică fibrozarea cordului. Este bine de știut că niciun om care are probleme cardiace nu va avea medicație fixă", a spus dr. Răzvan Radu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News