Ce măsuri fiscale cuprinde programul pentru Turism al USL. Vezi aici documentul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Uniunea Social Liberală și-a lansat, vineri, la Mamaia, programul pentru turism care prevede mai multe măsuri fiscale, menite să încurajeze investițiile în acest domeniu. Pe de altă parte, documentul conține impozite înzecite și chiar pierderea propietății pentru cei care lasă în paragină hotelurile şi cluburile.

Programul USL pentru Turism prevede scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 3 ani pentru investiţii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante etc.), pentru cei care investesc în parcuri tematice, de distracţie şi echitaţie, şi scutire pe o perioadă de 5 ani pentru cei care investesc în turismul balnear.

De asemenea, programul mai prevede şi scutirea pe profitul reinvestit, cu condiţia efectuării de investiţii pentru îmbunătăţirea structurii de cazare, alimentaţie publică, agrement, porturi turistice şi parcuri de distracţie.

Cei din USL susțin că astfel de facilităţi fiscale au stat la baza dezvoltării fără precedent a turismului în Turcia şi Bulgaria.

CITEȘTE AICI PROGRAMUL USL PENTRU TURISM

O altă idee a Opoziției este obligarea hotelurilor de pe litoral de a avea piscină. În privința acestui aspect, USL propune programul ”Prima piscină”, care ar urma să se deruleze cu cofinanţare de la bugetul de stat.

În ceea ce privește turismul montan, Uniunea Social Liberală dorește continuarea programului “Superschi în Carpați”, început în 2001, cu lărgirea si îmbunătăirea domeniului schiabil. Continuarea programului “Domeniul schiabil Predeal – Azuga”, început tot în 2001, dar și deschiderea unor parcuri de distracție de tip ”Aqua Park”.

Citește și: Mazăre: Pe litoralul românesc să fie “turism fără constrângeri” – petreci toată noaptea şi fumezi

Programul USL în domeniul turismului: Prima piscină, bariere în larg pentru alge și extinderea sezonului pe Litoral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel