Data publicării:

Ce mai face Phil Collins la 72 de ani şi de ce nu se mai ştie nimic despre marele artist

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video
captură video
Fostul lider al trupei Genesis s-a retras de ceva vreme din lumina reflectoarelor, forţat de starea de sănătate tot mai fragilă.

În ultimii ani, Phil Collins a suferit mai multe probleme de sănătate care i-au afectat abilitatea de a cânta și de a-și susține performanțele live, atât cu vocea cât şi la tobe. A fost operat de mai multe ori la coloană, iar din 2015 a folosit bastonul. În ultimii, însă, muzicianul a fost surprins chiar și în scaun cu rotile. Şi în cele mai recente interviuri se poate observa cu ochiul liber cu cântăreţul vorbeşte destul de greu şi are o lentoare vizibilă în mişcări.

Nervii din mâna dreaptă i-au fost distruşi după operaţia de la coloană, iar asta i-a afectat capacitatea de a cânta la tobe. Şi ca şi cum nu era de ajuns, artistul a dezvăluit că nici nu mai aude bine, ceea ce i-a complicat și mai mult performanțele live. De multe ori, la cele mai recente spectacole, a fost nevoit să-şi dea volumul din căşti la maxim ca să poată auzi instrumentalul.

Momentan, a luat o pauză şi petrece timp cu familia şi prietenii.

Va mai urca vreodată pe scenă?

În septembrie 2021, Phil Collins şi-a făcut publică decizia de a se retrage din industria muzicală din cauza problemelor de sănătate.

Într-un interviu citat de indiatimes.com, Collins a vorbit deschis despre frustrarea pe care i-o creează faptul că nu mai poate urca pe scenă. Sistemul nervos al artistului a fost puternic afectat de cele două operații la spate din 2009 și 2015. În plus, îndrăgitul artist suferă și de diabet. „Sunt puțin inapt din punct de vedere fizic, e foarte frustrant pentru că mi-ar plăcea la nebunie să cânt acolo. Dar abia mai pot să țin în mână un bețișor de tobă. Nu ştiu dacă voi mai urca vreodată pe scenă”, a mărturisit Phil Collins.

La fel ca multe alte nume mari, Phil Collins şi Genesis au vândut mare parte din catalogul muzical în schimbul sumei 300 de milioane de dolari, relatează contactmusic.com, potrivit Agerpres. Vânzarea include hituri Genesis, hituri solo ale lui Phil Collins şi piese de la Mike and The Mechanics.

                     

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel