Data publicării:
• Ce lecţie avem de învăţat de la Regina Elisabeta a II-a? Hartmann: Să ne slujim ţara! Avem contract cu istoria, cu destinul unei naţiuni
Lumea nu a pierdut doar o Regină, dar şi un simbol. Un simbol al puterii, al bunei credinţe, un slujitor de ţară dedicat şi o filă de istorie cu nume de femeie.
500 de lideri ai lumii au participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Au ajuns cu 48 de ore înainte, au fost aduşi cu autobuzul şi au stat la căpătâiul celei care a fost nu doar Regina englezilor dar parcă şi, un pic, a noastră, a tuturor.
S-a încheiat o poveste. O poveste despre predestinare. "Despre o fetiţă căreia i se deschide întreaga viaţă în faţa ochilor, determinată până la ultimul amănunt, până la ultima linie a desenului final. Se întâmpla în 1936. La acel moment, „unchiul David", Edward al VIII-lea, abdica în favoarea lui Bertie, George al VI-lea. Nimeni altul decât tatăl micuţei Elisabeta" scrie Historia.
Ce avem de învăţat din ce am văzut în toate aceste zile?
"Cum un rege este servitorul adevărat, servitorul tronului său. Femeia aceasta a lăsat moştenire cel mai puternic tron din lume, l-a salvat şi ş-a lăsat fiului său. A fost servitorul absolut! În toate condiţiile. S-a întâlnit cu toţi dictatorii aşa cum dictau interesele guvernului său. A fost servitorul Marii Britanii şi regatului său. N-a ezitat o clipă să-şi slujească ţara. Există un moment foarte puţin cunoscut, celebra tentativă de lovitură de stat pe care a încercat-o Lordul Mountbatten. Regina nu numai că şi-a apărat Tronul dar şi-a apărat şi Guvernul. Iată o lecţie pe care românii trebuie să o înveţe! Atunci când semnezi contract cu o ţară, acel contract îţi dă privilegii, dar în primul rând îţi dă responsabilităţi. Elisabeta a II-a şi-a servit ţara până la sfârşit. Cu două zile înainte de moarte, practic - pe patul de moarte, îşi numeşte al 15-lea prim=ministru. Regina şi-a binemeritat contractul pe care l-a moştenit în familia sa, şi-a meritat destinul de a fi cea mai longevivă regină şi de a avea la căpătâiul ei 500 de lideri. BBC făcea o statistică: 95% din cei prezenţi au stat la masă cu ea, dacă vă puteţi imagina acest lucru! Şi-a binemeritat aceşti 70 de ani în care şi-a îndeplinit contractul, prin voinţa lui Dumnezeu, că nu ea a ales să fie Regină" a fost răspunsul explicat lui H.D. Hartmann la Realitatea Plus.
O regină care a ratat coroana de... mamă
„Chiar dacă regina şi-a iubit cu siguranţă copiii, a picat pradă obiceiurilor profesionale care au ţinut-o departe de ei prea mult timp. Copiii au beneficiat de dădace pricepute şi de o bunică iubitoare. Dar din cauza devotamentului ei pentru datorie, amplificat de inhibiţiile personale şi aversiunea faţă de confruntări, Elisabeta a ratat multe din provocările maternale, precum şi din satisfacţii", scrie Sally Bedell Smith. Într-unul din rarele interviuri acordate presei, regina Elisabeta a spus că „în acest destin care mi-a fost rezervat, nu ai cum să împaci datoria ta cu viaţa ta".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News