Data actualizării:
Data publicării:

Ce le-ar fi spus Grindeanu fermierilor la negocieri. ”Nu a vrut să vorbească prea elegant. M-a lovit în moalele capului”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fermierii și transportatorii protestează pe termen nelimitat, în contextul în care nu găsesc înțelegere la Guvern sau la instituțiile statului. 

”Astăzi, la ora 13:00, ministrul Agriculturii ne-a convocat. Au fost chemate toate asociațiile care reprezintă fermierii din România care n-au fost implicate, dar fermierii lor sunt în stradă. Va fi ultima discuție pe listele de revendicări pe care le-am depus fiecare. (...) Dl. ministru a avut deschidere în fața noastră, dar măsurile sunt blocate de alte instituții și aici de vină este Guvernul.

Atitudinea dlui Grindeanu și a ministrului de Finanțe lasă de dorit... nu știu dacă mai dorim să mai negociem cu acești oameni. Nu ne-a dat niciun răspuns clar (n.r. Grindeanu), nici nu a vrut să vorbească prea elegant cu noi, nu înțelege lucruri, ne-a spus de la început ”Să nu vă aud că discutați de Ucraina”. Din momentul ăsta, m-a lovit în moalele capului. Din cauza cerealelor din Ucraina se întâmplă, din cauza situației din Ucraina, de ce să plătesc eu sute de milioane de euro Ucrainei când producătorii de hrană din România sunt în colaps?” a spus fermierul Ștefan Muscă, la B1TV. 

Citește și: Protestul transportatorilor și fermierilor bagă miniștrii în ședință. Întâlnire importantă în biroul premierului, luni dimineață

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Ionuț Barbu, are mai multe întâlniri programate pentru zilele de luni și marți, la sediul instituției. Întâlnirile au început la ora 11:00 cu fermierii din sectorul ovine și caprine, iar de la ora 13:00 vor intra cei din sectorul vegetal, ca de la 15:00 să fie programați reprezentanții AMRCR (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România).

foto MADR, negocieri fermieri ovine și caprine: 

Marți, 16 ianuarie, de la ora 11:00 sunt programați fermierii din sectorul zootehnic – vaca de lapte și cea de carne, de la 14:00 vor intra la discuții cei care reprezintă sectorul de porc și pasăre, iar de la ora 16:00 sunt așteptați procesatorii din industria alimentară.

”Mulțumesc celor care au răspuns apelului meu de a participa la întâlniri. Am programat întrevederile astfel încât să putem discuta, pe îndelete, cu fiecare sector în parte măsurile de sprijin și soluțiile de finanțare pentru toate situațiile pe care le întâmpină în acest an agricol fermierii. Ne vom așeza la masa discuțiilor civilizat, astfel încât să putem înțelege exact cu ce probleme se confruntă cu toții. Vom căuta să găsim rezolvare în cel mai scurt timp, pentru că activitatea în agricultură trebuie să continue și să se dezvolte, în beneficiul fermierilor, dar având în centrul atenției consumatorul român, care așteaptă produse sigure și de calitate”, a declarat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel