”Ce înțelegeți voi prin pedofil?”. Danileț, despre PEDOFILIE la audierile pentru CCR: Există o confuzie uriașă. Judecătorii nu condamnă oamenii pentru o tulburare mintală, doar pentru infracțiuni
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Danileț, la audierile pentru funcția de judecător al CCR
Danileț, la audierile pentru funcția de judecător al CCR
Cristi Danileț, judecător suspendat din magistratură și susținut de USR pentru funcția de judecător al CCR, a fost audiat în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaților. 

În cadrul audierilor, Cristi Danileț a vorbit și despre pedofilie, după o întrebare legată de o poziție mai veche a sa.

”Contextul a fost o acțiune împotriva unui polițist care acționa împotriva unor copii și împotriva unor femei în locuri publice. Polițistul a fost prins după ce imaginile au fost distribuite în public. Văzând acuzațiile de pedofilie făcute de public și inclusiv de mass-media, considerând că trebuie închiși chiar pe viață pedofilii, întrebarea mea a fost, pe contul meu de Facebook, ce înțelegeți voi prin pedofil? Ulterior, mi-am dat seama că există o confuzie uriașă în societatea românească și am venit cu lămuriri. Pedofilia este o tulburare mintală. Noi, judecătorii, nu condamnăm oamenii pentru o tulburare mintală, ci doar pentru infracțiuni. În Codul Penal, nu există nicio infracțiune care să se numească pedofilie, ci există acte sexuale violente, agresiuni sexuale, viol.

Sunt unul dintre judecătorii părinți care a militat pentru creșterea pedepselor pentru agresiunile sexuale, sunt singurul magistrat care a publicat jurisprudență amplă, inclusiv în spațiul public, pe înțelesul tuturor, cu privire la agresiunile sexuale, nu a fost nici pe departe o toleranță la pedofilie, ci am spus, în mod clar, că judecătorii trebuie să sancționeze infracțiunile.” a spus Cristi Danileț, în Parlament. 

A continuat cu lămuriri... 

”Ca să lămuresc un aspect terminologic: o persoană care se autosatisface în fața unei poze cu privire la un minor probabil este pedofil dacă va fi stablit de către medicii legiști, însă judecătorul nu-l poate sancționa decât dacă poza respectivă este descărcată de pe un site pornografic sau dacă reprezintă un minor în ipostaze sexuale. Așadar, sunt foarte atent la terminologia juridică și nu vreau să există nicio confuzie cu privire la eventuala toleranță a mea față de aceste acte” a continuat Cristi Danileț, susținând că e rolul judecătorului să se implice în dezbateri publice de natură juridică. 

Afirmațiile de mai sus au fost făcute în Parlament, la audierile pentru funcția de judecător al CCR. Cristi Danileț spune că nu a negociat nimic cu USR pentru a-l susține în această poziție. Amintim că acesta este suspendat din magistratură din cauza aparițiilor sale de pe rețelele sociale, mai ales de pe TikTok. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel