Data publicării:

Ce înseamnă sionismul. Maximillian Marco Katz: Are un scop care e dictat și impus, de fapt, de realitățile din care trăim / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @leoaltman
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @leoaltman
Maximillian Marco Katz, directorul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) România, a fost invitat la interviurile DC NEWS, unde a vorbit despre noul scop al sionismului. 

În cadrul interviului, Val Vâlcu a întrebat despre scopul actual al organizației sioniste, cunoscute în trecut pentru aducerea evreilor în Israel. Maximillian Marco Katz a răspuns că, deși nu mai există obiectivul de a convinge evrei să emigreze în Israel, mișcarea sionistă are acum un nou scop, determinat de realitățile actuale și de faptul că statul Israel este sub atac constant de 76 de ani.

„Sunteți implicat într-o organizație sionistă, dar asta avea drept scop aducerea evreilor în Israel înainte și imediat după fondarea statului. Astăzi mai sunt 2000. Pe cine vreți să luați din România?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Nu vrem să luăm din România pe nimeni, nimeni nu poate fi luat. Nu mai există acest scop de a convinge evrei dintr-o țară sau alta să emigreze spre Israel, dar mișcarea sionistă are un nou scop. Este un nou scop care este dictat și impus, de fapt, de realitățile din care trăim și de faptul că statul Israel, de 76 de ani, se află sub un continuu atac.", a spus Maximillian Marco Katz. 

 

3. Maximillia... (maximillian-marco-katz_50625600.jpg)

Maximillian Marco Katz, la interviurile DC NEWS

 

Noul scop al sionismului

Maximillian Marco Katz a declarat, în cadrul interviurilor DC NEWS, că existența statului Israel nu este încă un lucru de la sine înțeles. Evenimentele din 7 octombrie și războiul forțat din Gaza au întărit această percepție printre israelieni. Drept urmare, sionismul are acum un nou scop: menținerea și apărarea statului Israel. De asemenea, Maximillian Marco Katz a subliniat că mișcarea sionistă nu este rasistă, discriminatorie sau anti-islamică, ci urmărește crearea și apărarea statului Israel.

„Existența statului Israel încă nu este ceva de la sine înțeles, iar ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie, israelienilor le-a întărit acest sentiment și, în special, toate jocurile politice care se dezvoltă în urma acestui masacru și în urma războiului pe care Israel a fost obligat să-l ducă în Gaza.

Din această cauză, sionismul are un nou scop, cel de a menține și de a apăra statul Israel și de a explica că mișcarea sionistă nu este o mișcare rasistă, nu este o mișcare discriminatorie, nu este o mișcare împotriva lumii islamice, ci este o mișcare de creare și apărare a statului Israel.", a spus Maximillian Marco Katz la interviurile DC NEWS. 

 

Youtube video image

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel