Data publicării:

Ce înseamnă „privirea de balenă” în limbajul corporal al câinilor

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
„Privirea de balenă" este un exemplu de comunicare canină transmisă prin limbajul corpului și poate fi un semn că un câine se simte anxios sau stresat. Adesea, un câine își va întoarce ușor capul, iar albul ochilor va apărea sub formă de semilună.

Limbajul corpului la câini este un mod de a arăta proprietarilor și altor animale ce simte și gândește un câine. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre ce înseamnă „privirea de balenă" la câinele tău.

Ce este „privirea de balenă” la câini

Privirea de balenă” este un termen folosit de către dresorii de câini pentru a descrie limbajul corporal al unui câine atunci când albul ochilor (sclera) este vizibil. Câinele își va întoarce ușor capul, dar ochii rămân fixați pe ceva sau cineva. Albul ochilor va apărea sub formă de semilună, de obicei la partea interioară sau exterioară a ochiului, dar uneori înconjurând complet ochiul. Privirea de balenă este uneori numită și „privire de semilună”.

Detectarea „privirii de balenă” nu este întotdeauna ușoară la toți câinii. Ochii câinilor brahicefali (câini cu bot scurt) pot arăta puțin alb din cauza conformației lor. De asemenea, orice câine poate privi rapid într-o parte, dezvelind pentru scurt timp sclera. Dacă câinele nu prezintă și alte semne de agitație, ceea ce vezi poate să nu fie de fapt privire de balenă.

Semnale care pot apărea cu privirea de balenă

Un câine care prezintă adevărata privire de balenă va afișa în general și alte semne de stres. Poți observa gesturi cum ar fi linsul buzelor sau evitarea contactului vizual. Părul câinelui poate sta ridicat de-a lungul coloanei vertebrale. De asemenea, ar putea mârâi în semn de avertisment sau să devină rigid.

2. Sursa foto... (caine-american-staffordshire-terrier_48339100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Ce înseamnă privirea de balenă la câini

Un câine care prezintă privirea de balenă exprimă de obicei anxietate și disconfort față de situația actuală. Acest câine este stresat și posibil chiar speriat. Privirea de balenă poate fi un semn că patrupedul va deveni curând agresiv. Este posibil ca un câine anxios să muște. Dacă observi acest tip de limbaj corporal la un câine pe măsură ce te apropii de el, retrage-te până când câinele se relaxează și devine mai confortabil sau cel puțin până îți dai seama ce se întâmplă.

Evaluează împrejurimile câinelui fără a te apropia. Există un alt câine sau pisică în apropiere? Se apropie un străin? Câinele anxios poate auzi ceva ce tu încă nu auzi, cum ar fi pași afară apropiindu-se de ușa ta. Un copil poate să întindă mâna spre jucăria preferată a câinelui sau, mai rău, spre o jucărie de mestecat sau o recompensă.

Un câine poate prezenta privirea de balenă dacă este incomodat de ceva, cum ar fi să fie îmbrățișat, mângâiat într-o zonă în care nu vrea să fie atins, examinat de un veterinar sau îi sunt tăiate unghiile.

Ce să faci când un câine prezintă privirea de balenă

Câinele tău speră să-i observi ochii și să înțelegi mesajul pe care încearcă să-l transmită. Vrea să faci ceva pentru a remedia problema. Aceasta este întotdeauna cea mai bună acțiune dacă poți identifica problema.

Dacă ar putea fi ceva ce faci tu, pur și simplu oprește-te. Dacă un alt câine se apropie într-o zonă publică, îndepărtează-ți câinele. Ține minte că și câinele tău poate fi tensionat, așa că s-ar putea să trebuiască să-l convingi să se miște.

Certarea câinelui este inutilă și probabil îl va supăra și mai mult. Cum te-ai simți dacă ai încerca să șoptești ceva urgent la urechea cuiva doar pentru a fi mustrat? Când câinele tău prezintă privirea de balenă, problema nu este la el – de obicei este ceva extern, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel