Ce înseamnă de fapt Noaptea Muzeelor. Se întâmplă pe 12 iunie. Mireille Rădoi: Lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 10 iun 2021, 10:50
WhatsApp
Foto: noapteamuzeelor.org
Noaptea Muzeelor vine cu surprize la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. 

Mireille Rădoi, director BCU Carol I, s-a aflat astăzi în direct la interviurile DC News și DC News TV unde a explicat ce înseamnă de fapt Noaptea Muzeelor și de ce este atât de importantă. 

”Înițial s-a dorit la nivel european o marcare a muzeelor într-una din cele 365 de zile ale anului. S-au deschis porțile, accesul a fost gratuit în toate muzeele. Desigur, apoi și peisajul cultural este unul concurențial și fiecare instituție a găsit de cuviință să înceapă să organizeze lucruri. În Noaptea Muzeelor nu ai parte doar de tururi obișnuite în aceste instituții ci fiecare manager, director, om care e la cârma unei instituții de felul acesta se străduiește să găsească soluție ca muzeul să fie mai atractiv”, a declarat Mireille Rădoi.

Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Noaptea Muzeelor în va aștepta pe vizitatori sâmbătă, 12 iunie, cu o surpriză, începând cu orele 18:00. 

”În cadrul expoziției noastre „Bucureștiul Interbelic: La Vie Parisienne” , vom expune în premieră revista „JE SAIS TOUT de BUCAREST” publicată în anul 1941, un adevărat #bijoudebibliothèque!Vă așteptăm pe 12 iunie dans „Le petit Paris à la Bibliothèque”!”, se arată într-o postare pe Facebook-ul instituției. 

G Ad:

”Am mers pe o reprezentare mai retro, a micului Paris, a perioadei interbelice. Este o expoziție dedicată. Ideea mi-a venit pentru că mi-am dat seama pentru că lumea nu prea mai știe de ce se spune ”micul Paris”, lumea nu mai știe ce este în spatele etichetei”, a mai declarat Mireille Rădoi, director BCU Carol I în exclusivitate la DC News

O atmosferă de aparte

Călătorind în timp, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” se va metamorfoza prin Expoziția Bucureștiul Interbelic – La Vie Parisienne: reviste și cărți rare vor readuce parfumul nostalgic al Bucureștiului din secolul XX, iar Fundația Culturală ”Remember Enescu” va contribui la crearea atmosferei unice a acelor timpuri printr-un recital de muzică clasică. 

Pe toată durata evenimentului, veți explora prin tururi ghidate fiecare încăpere a acestui lăcaș dedicat cunoașterii și veți descoperi farmecul acestei clădiri prin arhitectura sa deosebită și mireasma vremurilor de altădată.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro