Data actualizării:
Data publicării:

Ce înseamnă când pisica bea mai multă apă decât de obicei

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @bear.chen
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @bear.chen
Când vremea devine mai caldă, este posibil ca pisica să dorească să bea mai multă apă. Cu toate acestea, în unele cazuri, dacă pisica bea mult, acest lucru poate indica o problemă subiacentă. Continuă să citești pentru a afla mai multe despre consumul de apă al pisicii și cum să observi eventualele probleme.

De ce bea pisica mea atât de multă apă?

Dacă pisica ta bea multă apă, ar putea să sufere de o boală precum boala renală sau diabetul zaharat. Dacă prezintă și alte semne de boală, ar trebui să fie consultată și diagnosticată de un veterinar. Setea excesivă la pisici poate fi un simptom pentru:

• Boala renală
• Diabet zaharat
• Boala ficatului
• Hipertiroidism
• Boala tractului urinar

Pisica mea bea multă apă: e bolnavă?

Majoritatea pisicilor sunt foarte bune la a ascunde bolile, astfel că setea crescută poate fi primul semn pe care îl observi. Dacă ți se pare că pisica bea mult mai mult decât de obicei, fii atent la aceste semne:

  • Schimbări în apetit – consumă mai mult sau mai puțin decât de obicei.
  • Schimbări în comportament – de exemplu, manifestă agresivitate când în mod normal este calmă.
  • Schimbări în ceea ce privește somnul – în special dacă doarme mult sau doarme în locuri neobișnuite.
  • Stare de rău sau diaree.

Dacă observi oricare dintre aceste simptome, du pisica la veterinar!

Câtă apă ar trebui să bea pisicile?

Fiecare pisică este diferită, și fiecare va bea cantități diferite în funcție de stilul lor de viață, sănătate și factorii de mediu. De exemplu, o pisică care trăiește într-o casă răcoroasă poate să nu bea la fel de mult ca o pisică foarte activă care petrece mult timp afară.

Iată câtă apă ar trebui să bea pisica sau pisoiul în fiecare zi în funcție de greutatea lor:

  • Pui de pisică (până la 3 luni) - 1,4 kg - 70 ml
  • Pui de pisică (6 luni) - 2,7 kg - 135 ml
  • Pisică de talie medie - 4 kg - 200 ml
  • Pisică mare - 6 kg - 300 ml

 

2. Sursa foto... (pisica-cutee_71562700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Semne că pisica bea mai multă apă decât de obicei

Poate fi dificil să fii atent la consumul de apă al pisicii tale. Până la urmă, nu îi poți observa fiecare minut din zi, iar dacă ai mai multe pisici, este aproape imposibil să știi cine cât mănâncă și cât bea.

În loc să încerci să măsori cât lichid bea pisica, fii atent la alte semne care indică faptul că pisica ta bea mult mai mult decât de obicei. Cele trei semne principale sunt:

  • Face mai multe călătorii la bolul cu apă decât de obicei.
  • Este necesară umplerea bolului de apă mai des.
  • Bea din locuri neobișnuite, precum robinete sau bălți, dacă nu a făcut asta înainte.

Ce trebuie să faci 

Dacă pisica ta bea excesiv și nu prezintă alte simptome neobișnuite, încearcă să te gândești la cauză. Există unele lucruri pe care le poți remedia ușor pentru a face consumul de apă o experiență mai bună pentru ei.

1. Dacă este foarte cald în casa ta sau este vară, atâta timp cât pisica ta este sănătoasă și fericită și primește destulă apă proaspătă când o dorește, ar trebui să fie bine. Poți să faci o notă și să întrebi veterinarul la următorul control, doar pentru a-ți liniști mintea.

2. Dacă pisica ta bea mult din surse neobișnuite, cum ar fi robinetele care picură, asigură-te că nu este nimic în neregulă cu apa pe care le-o oferi să bea. Multe pisici se feresc de un bol de apă care nu este curat, și, ca și noi, preferă apă proaspătă.

3. Dacă pisica ta a trecut recent de la hrana umedă la hrana uscată, s-ar putea să experimenteze o sete crescută. Fii atent la asta, dar ține minte că pisicile care mănâncă hrană uscată trebuie să bea mai mult.

Dacă pisica ta pare să nu se simtă bine, programeaz-o pentru a vedea veterinarul cât mai curând posibil. Nu uita să le spui că pisica ta a băut multă apă și notează orice alte simptome neobișnuite. Veterinarul va putea să le diagnosticheze și să găsească un posibil tratament, potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel