Ce i-a spus Putin lui Michel despre Volodimir Zelensky
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce i-a spus Putin lui Michel despre Volodimir Zelensky / Foto: Kremlin.ru
Ce i-a spus Putin lui Michel despre Volodimir Zelensky / Foto: Kremlin.ru
Află în articol ce i-a spus Vladimir Putin lui Charles Michel despre Volodimir Zelensky.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o lungă conversație telefonică cu președintele Consiliului European, Charles Michel, susține serviciul de presă de la Kremlin, scrie Interfax.

"Evoluția situației din Ucraina a fost discutată în detaliu. Charles Michel a informat despre contactele cu conducerea ucraineană în timpul recentei sale călătorii la Kiev.", se arată în mesaj.

Ce spune Putin despre o întâlnire cu Zelensky

”Răspunzând apelului lui Charles Michel pentru o întâlnire cu Volodimir Zelensky, președintele Rusiei a reafirmat poziția binecunoscută în această chestiune, menționând că o astfel de posibilitate depinde, în special, de rezultatele concrete ale negocierilor aflate în curs între reprezentanții ruși și ucraineni, timp în care partea ucraineană dă dovadă de inconsecvență și nu este pregătită să caute soluții reciproc acceptabile.", se mai arată în mesajul Kremlinului.

Serviciul de presă de la Kremlin mai susține că Putin și-a subliniat evaluările fundamentale în legătură cu o "operațiune militară specială".

”S-a reținut că, după eliberarea Mariupolului, din motive umanitare, a fost dat ordin de anulare a atacului asupra zonei industriale a uzinei Azovstal. În același timp, militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei, militanților naționali ai batalioanelor și mercenarilor străini care au depus armele li se garantează viața, un tratament decent în conformitate cu dreptul internațional și acordarea de îngrijiri medicale calificate. Dar regimul de la Kiev nu permite ca această oportunitate să fie folosită.", acuză Kremlinul.

Tupeul Kremlinului, fără limite

”În plus, conducerea majorității țărilor UE, prin acțiunile lor, se complace cu rusofobia deschisă, care se manifestă, de exemplu, în sfera culturală, umanitară și sportivă”, mai acuză serviciul de presă.

Kremlinul a negat că soldații ruși ar fi comis crime de război în Ucraina și a încercat să dea senzația că rușilor le pasă de siguranța civililor, dar fără a veni cu dovezi concrete care să le confirme afirmațiile. Reamintim că au apărut imagini cu mai multe gropi comune din Ucraina, mărturii ale oamenilor torturați, femei violate de soldații ruși, iar cel mai șocant caz care a făcut înconjurul lumii este masacrul de la Bucha, acolo unde sute de oameni au fost uciși, având mâinile legate la spate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel