Data publicării:

Ce faci dacă ţi s-a îngrăşat părul şi nu ai timp să te speli pe cap

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ştim că şamponul uscat poate fi salvarea într-o astfel de situaţie, dar iată ce mai trebuie să ştii ca să nu ieşi în lume cu părul nespălat!

Dacă ai părul îngrășat și nu ai timp să te speli pe cap, există câteva soluții temporare pe care le poți încerca pentru a-l menține proaspăt și aspectuos, potrivit She Knows:

Șampon uscat: Foloseşte un șampon uscat care poate absorbi excesul de sebum și poate oferi părului un aspect mai curat. Pulverizează șamponul uscat la rădăcini, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi masează ușor și periază părul pentru a îndepărta excesul de produs.

Coafuri: Poți opta pentru coafuri care ascund zonele cu păr gras, cum ar fi coada de cal, cocul sau împletiturile.

Accesorii pentru păr: Folosește accesorii pentru păr, cum ar fi agrafe sau panglici, pentru a-ți menține părul îndepărtat de față și de zonele cu tendință de îngrășare.

Părțile laterale: Dacă ai părul lung, poţi încerca să maschezi rădăcinile uleioase cu o şuviţă de păr adusă din lateral. 

Pudră pentru păr: Există și pudre pentru păr care absorb excesul de sebum și oferă volum, iar ele pot fi o alternativă la șamponul uscat.

Evită să-ţi atingi părul: Încercă să eviți să-ți atingi părul prea mult, deoarece uleiurile naturale ale pielii pot contribui la îngrășarea acestuia.

Păr legat: Dacă nu ai timp să faci o coafură elaborată, poți lega părul într-o coadă de cal sau un coc, astfel încât să nu fie vizibil că este îngrășat.

Haine și accesorii: Alege o ținută și accesorii care să distragă atenția de la păr și să îți ofere încredere în aspectul tău.

Planifică: Dacă îți dai seama că trebuie să pleci de acasă și nu ai timp să-ți speli părul, încearcă să planifici mai bine zilele în care îl speli astfel încât să eviți această situație.

Regim de îngrijire: Pe termen lung, încearcă să ajustezi regimul de îngrijire a părului pentru a reduce îngrășarea excesivă. Folosește șampoane special formulate pentru păr gras și încearcă să nu aplici balsam sau măști prea aproape de rădăcini. De asemenea, poţi lua şi pastile de la farmacie care întârzie îngrăşarea părului.

În cele din urmă, nu uita că îngrășarea excesivă a părului poate fi gestionată mai eficient pe termen lung printr-o combinație de regim de îngrijire adecvat, produse potrivite și rutine corespunzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel